От политическа репресия върху техен член във Варна се оплакаха

...
От политическа репресия върху техен член във Варна се оплакаха
Коментари Харесай

„Възраждане“ обвини районния кмет на „Аспарухово“ в политическа репресия

От политическа принуда върху техен член във Варна се оплакаха от Политическа партия „ Възраждане “, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Натискът бил извършен от районния кмет на „ Аспарухово “ Ивайло Маринов върху неговия чиновник Сергей Христов, който е и член на партията. По сигнал на районния кмет въпросният общински чиновник се разследвал за вандализъм. Ставало дума за изрисуването на логото и девиза на „ Възраждане “ върху стената на Аспарухов вал по време на акция по разчистване на културния обект, проведена от съидейниците на партията. Подобни акции провеждали всяка година от 2017 насам. От 2021 година обаче почнало изтриване на партийните им знаци, което смятат за преднамерен политически акт.

„ През предходната седмица получихме сигнал, че против Сергей Христов тече следствие и е заведена кореспонденция от страна на районния кмет. Христов е получил покана, която касае вандалски прояви, увреждащи образа на Аспарухов вал като същите са документирани и оповестени във Facebook, за което той носи дисциплинарна отговорност “, сподели депутатът от „ Възраждане “ Коста Стоянов.
Народният представител изясни, че при последната акция по разчистване на Аспарухов вал в средата на месец май са взели участие над 30 симпатизанти. Работата им е снимана във видео и фотоси, които са оповестени в обществената мрежа. На тях обаче се виждало единствено наличието на Христов, само че е и осъществяване на дейности, които могат да бъдат избрани като вандалски.

„ Сергей Христов е чистил паметника в свободното си време. Следи ли районният кмет всичките си чиновници в почивните им дни. Ако се наблюдават единствено съответни чиновници, не е ли това политическа принуда “, разяснява общинският консултант Георги Георгиев.
Христов бил на работа в районната администрация от 18 години и до момента нямало недоволства от работата му.

„ Недопустимо е чиновници на администрацията да слагат знаци и надписи върху монументи с културно значение, а и общинска благосъстоятелност. Аспарухов парк е възложен на Община Варна за стопанисване от страната. Нямам данни и документи за позволение за слагане на плочи, облагородяване и други действия. Засега ние поддържаме като косим и чистим. Има концепция да се обособи информативен център на мястото и обектът да се социализира “, сподели Маринов.
Районният кмет добави, че това не е първият път, в който се слагат знак и лозунг върху стената на вала. В тази връзка неведнъж Община Варна е уведомявана и са изпращани нейни чиновници да боядисат в бяло сектора с надпис. Постъпвали са запитвания и от полицията във връзка сигнали подавани до нея, уточни още Маринов. Той е безапелационен, че каквото и да откри инспекцията до уволняване на Христов няма да се стигне.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР