От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и

...
От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и
Коментари Харесай

ЦИК: 10 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация, останалите да побързат

От подалите документи досега са регистрирани пет празненство и две обединения, посочи тя. Матева добави, че през днешния ден в следобедната част на съвещанието ЦИК ще записва тези партии и обединения, за които има от Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГД ГРАО) показани документи, че подписките им са в сходство на условията на закона. Тя напомни, че този период изтича на следващия ден в 17:00 ч.

Нека партиите и обединенията, които предстоят да подадат документи, да го създадат даже и малко по-рано, добави Росица Матева.

След 17:00 ч. ние ще записваме тези партии и обединения, които са подали документи, само че не са тествани подписките, при неприключила регистрация, като след инспекция на подписките надлежно ще се вземе решение за изтриване, в случай че не е правилна подписката, в случай че не - ще остане регистрацията, изясни още тя.

От 25 април ще стартира регистрация на кандидатските листи в ЦИК на партии и обединения за присъединяване в изборите за членове на Екологичен потенциал. Кандидатските листи за присъединяване в изборите за Народно заседание се подават в РИК. От ЦИК са дали инструкции за приемане на документи за листите от през вчерашния ден.

Срокът за регистрация на кандидатски листи и в ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент, и в РИК за парламентарните избори е 17 часа на 7 май.

Днес в 12 часа е задействана опцията на гласоподавателите, които ще гласоподават отвън страната, да подадат заявки за гласоподаване. Вече повече от 150 заявки са подадени и доказани за присъединяване в двата типа избори ", съобщи Матева.

Над 11 800 са изборните секции към този миг по предварителни данни на ГРАО. Общият брой гласоподаватели по предварителни изборни описи за Екологичен потенциал са 6 157 220 души, а за Народно заседание са 6 639 449 души.

Секциите в чужбина ще бъдат 776. Те ще бъдат разпределени в 60 страни. Най-много от тях ще има в Турция (136) и Англия (131).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР