От по-малко от 100 германски танка Leopard 2, прехвърлени в

...
От по-малко от 100 германски танка Leopard 2, прехвърлени в
Коментари Харесай

Foreign Affairs: Една трета от танковете Leopard 2, предадени на Украйна, са извън строя

От по-малко от 100 немски танка Leopard 2, трансферирани в Украйна, минимум 26 са изведени от строя, употребата на останалите е мощно затруднена заради проблеми с ремонта и поддръжката, отбелязва американското списание Foreign Affairs.

В хода на лятната контраатака на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) тези танкове " демонстрираха положителни резултати, само че надали можеше да се дефинират като неуязвимо супероръжие “.

" Както всички танкове, оцеляването на Leopard 2 и Abrams на бойното поле зависи от координацията на дейностите на танковите сили с пехота, артилерия и инженери, а за поддържане на бойна успеваемост бронираните машини изискват развита сервизна инфраструктура. Украйна не съумя да обезпечи това през 2023 година “, изясняват от редакцията.

Leopard 2 поведе първите офанзиви на ВСУ през лятото с малко поддръжка, само че реализира дребен прогрес.

" По-модерни танкове (на бойното поле – ред.) биха могли да оказват помощ, само че офанзивата не даде задоволително доказателства, че по-добрите танкове биха имали значение “, заключава Foreign Affairs.

По-рано бе обявено, че танковете Leopard 2 се употребяват едва в Украйна заради липса на аварийни елементи и несполучливи опити за ремонта им.

" За страдание, може да се означи, че единствено доста дребен брой доставени танкове към момента може да бъдат употребявани от Украйна “, разяснява боен специалист.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР