От пловдивската структура на Шалом разпространиха декларация, която осъжда посегателството

...
От пловдивската структура на Шалом разпространиха декларация, която осъжда посегателството
Коментари Харесай

От ”Шалом” също осъдиха поругаването на Альоша

От пловдивската конструкция на ”Шалом ” разпространиха декларация, която осъжда похищението над паметника Альоша. Ето какво се споделя в мнението, публикувано до медиите.

В последно време ставаме очевидци на процеси, които въвличат еврейската общественост на България в пояснение на станали по време на Втората Световна война събития. Определени сили вършат внушения. Злонамерено се драска безчовечен по монументи и с квалификации се наскърбяват групи от хора.

В петък това продължи, този път в Пловдив. Бе посегнато на Паметника Альоша. Свастиките и нацистките знаци бяха съпроводени от обиди към еврейската общественост. Нас, представителите на българската, в частност на пловдивската еврейска общественост, това ни наскърби и обиди. За страдание, това отекна и в еврейски организации по света. Бе погазена паметта на 6 млн. наши сънародници, братя и сестри, починали в лагерите на гибелта по времето на Холокоста. Категорично протестираме срещу този вандалски акт. Заставаме зад пловдивската общност, която осъди това деяние.Всички знаем, че всеки опит за разпространение на ненавист, ксенофобия и антисемитизъм се преследва от българските закони и имаме вяра, че съответните органи ще издирят нарушителите.

Искаме да напомним, че българските евреи са част от българското общество. Нашите предци са живели тук от епохи и са взели присъединяване във всички битки в името на България. Участници са през годините в развиването на българската страна, в построяването на нейната база и надстройка. Преди 75 години българския народ, Православната черква, интелигенцията избавиха от неизбежна гибел своите еврейски сънародници и написаха една светла страница в историята на 20 век, която евреите по света в никакъв случай няма да не помнят.

Нашият хилядолетен и хубав град не познава омразата сред обособените етнически общности. Продължаваме да живеем дружно и другарски, давайки образец на други общества по света в името на един обективен свят!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР