От Плевен започна национална дарителска кампания за изграждане на паметник

...
От Плевен започна национална дарителска кампания за изграждане на паметник
Коментари Харесай

Стартира национална дарителска кампания за паметник на героите от Дойранската епопея

От Плевен стартира национална дарителска акция за създаване на монумент на героите от Дойранската епопея. Гражданско съдружие провежда разнообразни прояви в чест на 100 години от славната победа на българската войска при Дойран, съобщи.

„ Битката за Дойран е борба за България. Затова чакаме дарения от цялата страна “, споделиха от Сдружение „ Героите на Дойран “.

До дни ще излезе и вторият брой на вестник „ Дойран “. Неговата първа страница е тъкмо копие на единствения брой, излязъл през 1927 година, и посредством него ще се събират част от даренията, изясни Ивайло Петров.

„ Ние не сме първите, които стартират тази концепция, само че се надяваме да бъдем последни, които ще съумеят да изградят този паметник, който 100 години се пробва да бъде построен “ сподели той.

„ Нашата единствена цел и задача е да имаме монумент в Плевен, който да остане за поколенията – да гледат и да се възхищават на подвизите на тези генерали, офицери и бойци. Държим да създадем това, да има цялостен набор от вестници, книги, фотоси, с цел да добие това в действителност обществен темперамент. Това не е победа на Плевен, това е победа на цяла България. Тя е първата чисто българска победа. В нея не е взел участие нито един непознат боец, офицер или военачалник от какъвто и да е сан от непозната страна “, добави Ивайло Петров.


Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР