От плаващи диаманти до бродещи из моретата вулкани - през

...
От плаващи диаманти до бродещи из моретата вулкани - през
Коментари Харесай

Нова суперяхта за $86 млн. лети над водата

От плаващи " диаманти " до бродещи из моретата " вулкани " - през последните месеци се появиха голям брой новаторски концепции за суперяхти.   Последното откритие на Lazzarini Design Studio не прави изключение, показва CNN и прибавя, че, задвижван от система с подводни крила, 74-метровият кораб, прочут като Plectrum, може да се издига над повърхността на водата и видимо да " лети " над нея с висока скорост.   Според екипа на италианското студио дизайнът значително е въодушевен от еднокорпусните плавателни съдове, употребявани в Купата на Америка - едно от най-старите интернационалните надпревари за ветроходни яхти. Но вместо да разчита напълно напразно като ветроходна яхта, този голям ослепителен оранжев кораб ще се движи с три водородни мотора, всеки от които разполага с 5000 конски сили.   Макар че технологията за подводни крила датира от доста години, известността ѝ нараства в последно време, най-вече с помощта на въпросната ветроходна конкуренция. Но построяването на водно крило с сходни размери безспорно ще бъде извънредно предизвикателство, решението на което може да се окаже значимо достижение за цялата промишленост.  
Въпреки че планът е единствено концептуален, съгласно конструкторите той може да се трансформира в действителност в границите на две години на цена от към 87 милиона $, в случай че се откри покупател за футуристичния модел.
" Обичаме да си припомняме, че още през 1964 година корабостроенето към този момент е било способно да сътвори сходен кораб ", се споделя в изказването на дизайнерската компания, представено от CNN.
Системата може да се контролира според от " круизните потребности ", като се свива, когато яхтата е закотвена, и се уголемява до 20 метра при висока скорост.    Тези благоприятни условия за " друга настройка на суперяхтата " ще разрешат " доста по-бързо пътешестване по море спрямо стандартните кораби с сходни размери ", безапелационни са от екипът на Lazzarin.   Изработена от примес от сухи композитни материали, построени от въглеродни нишки, леката суперяхта е " проектирана да бъде най-бързата по рода си " и ще има опция да доближава оптималната скорост от 75 възела (140 км/ч).   Що се отнася до удобствата на борда, на четирите си равнища яхтата ще бъде оборудвана с шест каюти за посетители, апартамент за притежателя, хеликоптерна площадка и плажен клуб с плувен басейн.   Plectrum е последният от поредност иновативани планове на суперяхти от Lazzarini. Миналата година студиото показа Sovrano - гигантска 169-метрова идея за суперяхта с две хеликоптерни площадки и прибираща се палуба.   Междувременно, испанското студио Rodriguez Design неотдавна сподели Catalina - впечатляваща идея за суперяхта с пет палуби и гигантско безпределно джакузи, напомня CNN.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР