От планинско колоездене до пещерно спускане, това е списъкът на

...
От планинско колоездене до пещерно спускане, това е списъкът на
Коментари Харесай

Най-трудните приключения на света

От планинско колоездене до пещерно втурване, това е описът на National Geographic на най-трудните, най-високите и най-екстремните провокации, с които спортистите по целия свят се пробват да се оправят.

Пътеката Portal Trail в Юта



Колоездач, който кара по пътеката Portal Trail в Юта. Пътеката се намира на 60 м над река Колорадо и изисква усъвършенствани механически умения, с цел да се справите сполучливо.

Върхът Денали в Аляска


Публикация, споделена от Jeremy Beiler (@thejeremybeiler) на Юни 13, 2017 в 11:21 PDT

Връх Денали се намира в 49-ия американски щат, Аляска, в най-северните елементи на Кордилерите - най-високата планинска верига в Северна Америка и едно от местата за най-екстремни изкачвания в целия свят. Самият връх е най-високият на територията на Щатите. Всъщност и на целия континент. Промяната на времето и дълбоките цепнатини в ледниците са единствено някои от многото провокации, пред които са изправени алпинистите по пътя към срещата с върха Дентали.

Пещерите Eagle`s Nest във Флорида



Това са водолази, които плуват през подводните пещери Eagle`s Nest във Флорида с дълбочина от 91 м.

Курортът " Ла Грейв " във Франция



Спускането от курорта " Ла Грейв " във Франция с височина от 3200 м е едно доста рисково прекарване и несъмнено не е за всеки.

Бързеите Inga Falls в Конго



Само един екип за рафтинг в миналото се е справял сполучливо с гребането по бързеите Inga Falls в Конго. С талази, високи от към 12 м, бързеите сигурно са едно от най-екстремните завършения в света.

Пещерата Шандонг във Виетнам



Шандонг във Виетнам е най-голямата пещера в света. Толкова удивително огромна, че има своя лична климатична система. Местен човек я е разкрил през 1991 година, само че английски екип изследва пещерата през 2009 година Дължината е 6,5 км, на височина е 200 м, ширината е 150 м. Има подземна река.

Въжено предизвикателство във френските Алпи



Пабло Синьоре (Pablo Signoret) минава по въжето в планината Aiguille Dibona във френските Алпи. Синьоре се причислява към Рафаел Бриди и Гилерме Кури, с цел да сложи международния връх за прекосяване по най-дългата въжена линия на височина от 3000 м.

Сърф местоположението Ship Stern Bluff в Австралия



Ship Stern Bluff в Австралия притегля топ сърфистите, поради непредсказуемите талази, които доближават до големи размери, като в същото време би трябвало да заобикалят огромни бели акули, с които да цялостни водите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР