От Pfizer-BioNTech обявиха, че официално са поискали от регулаторния орган

...
От Pfizer-BioNTech обявиха, че официално са поискали от регулаторния орган
Коментари Харесай

Pfizer иска да ваксинира възрастните с втори бустер

От Pfizer-BioNTech оповестиха, че публично са поискали от регулаторния орган по медикаментите в Съединени американски щати незабавно утвърждение на втория бустер на имунизацията Коронавирус за хора на възраст над 65 години. В изказване за пресата се показва, че настояването им се основава на две израелски изследвания, които демонстрират, че "допълнителният бустер с мРНК покачва имуногенността и понижава честотата на доказаните инфекции и тежки болести ", предава БГНЕС.
Нивата на заболеваемост в множеството страни доста са намалели по отношение на рекордните равнища по време на вълната "Омикрон ", макар че в доста страни се следи плато или повишаване на равнищата, тъй като след анулацията на рестриктивните мерки и отбраната от предходни дози стартира да отслабва.
Първото израелско изследване, представено от Pfizer-BioNTech, демонстрира, че "процентът на доказаните инфекции е 2 пъти по-нисък, а процентът на тежките болести - 4 пъти по-нисък измежду лицата, получили спомагателна бустерна доза ", спрямо тези, които са получили единствено една.
Второто изследване - разбор на израелски здравни служащи на възраст 18 и повече години - сподели, че равнищата на антителата при лицата, които са получили втори бустер, са били доста по-високи от тези, които не са го получили.
"Проучването също по този начин не разкри нови проблеми, свързани с сигурността, при лицата, които са получили спомагателна бустерна доза от имунизацията ", обявиха фирмите.
Тъй като първичната скица на имунизацията на Pfizer-BioNTech е от две дози, втората бустерна доза би била четвъртата за множеството хора.
Няколко европейски страни, както и Израел, към този момент са одобрили втори бустер за по-възрастни и имунокомпрометирани групи от популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР