От петък температурите в Гърция се очаква да се увеличат

...
От петък температурите в Гърция се очаква да се увеличат
Коментари Харесай

Температури над 40 градуса се очакват от петък в Гърция

От петък температурите в Гърция се чака да се усилят до над 40 градуса по Целзий, заяви ДПА. В столицата Атина оптималните температури може да доближат до 45 градуса в събота, заяви метеорологичната работа на страната.

Властите приканиха жителите и туристите да бъдат внимателни и предложиха да се заобикалят огромни физически натоварвания. Много градове и общини ще отворят зали с климатици за хората, с цел да може те да се приютят там.

Няколко профсъюза приканиха петък да бъде разгласен за неработен ден поради жегата, само че държавното управление още не е коментирало това искане.

 Гореща вълна на Балканите от сряда: До 50С в Турция, 40 в Гърция Гореща вълна на Балканите от сряда: До 50С в Турция, 40 в Гърция

Хората са призовани да работят от у дома, в случай че това е допустимо. От работодателите е поискано да не изискват техните служащи да правят тежка физическа работа навън.

Метеоролозите не могат да плануват какъв брой време ще продължи горещата вълна.

Те се притесняват обаче, че високите температури може да продължат до 10 дни. Опасността от пожари към този момент не е огромна, защото до преди няколко седмици в Гърция имаше значителни превалявания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР