От петък, 9 април, движението от 5-ти до 9-ти км

...
От петък, 9 април, движението от 5-ти до 9-ти км
Коментари Харесай

Ремонтират АМ „Тракия” след катастрофата със запалила се цистерна

От петък, 9 април, придвижването от 5-ти до 9-ти км на Автомагистрала „ Тракия” ще се реализира в двете посоки в платното за София. Преминаването в платното за Бургас се лимитира за ремонт на настилката в към 500-метров сектор при 7-ми км. Там през днешния ден породи пожар след пътен случай сред два тежкотоварни автомобила. Нанесените вреди постановат реорганизация на настилката в правата и полагане на нови защитни огради, оповестяват от АПИ.

Предвижда се спешните ремонтни работи да завършат до края на седмицата. След това ще бъде затворено платното за София при 7-ми км на Автомагистрала „ Тракия “, с цел да се отстранят вредите по настилката в 200-метров сектор. Там ще бъде сменен износващият асфалтов слой.

Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават прецизно поставената сигнализация, оповестяват още от АПИ.

„ Разлятото гориво е в размер на 20 т дизел, което е най-опасното за една пътна настилка”, изясни инж. Даниел Иваничков от АПИ. „ 500 метра в зоната на пожара, където пламтя 4 часа, асфалтовата настилка е съвсем негодна за приложимост и от на следващия ден стартира незабавен ремонт на сектора. Оптималният период за довеждане докрай на дейностите, защото следва да бъдат отстранени всички градивни пластове от настилката и да се положат още веднъж, е към 3-4 дни. След това ще бъде затворено платното посока София, тъй като там вредите са по-малки”, съобщи още инж. Иваничков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР