От петък 100 000 стари коли няма да могат да

...
От петък 100 000 стари коли няма да могат да
Коментари Харесай

От петък 100 000 стари коли няма да могат да влизат в сърцето на София

От петък 100 000 остарели коли няма да могат да влизат в центъра на София и притежателите им ще се наложи да употребяват градски превоз, велосипед или да вървят пешком. На тази дата влиза в действие възбраната за влизане в централните софийски улици на най-замърсяващите въздуха коли.

" Затворената зона е сред булевардите " Сливница ", " Опълченска ", " Ген. Скобелев ", " Патриарх Евтимий " и " Васил Левски ". Цялата сред тези улици ще бъде лимитирана за най-замърсяващите коли. Ако влизат, ще бъдат глобени. Всички живущи в зоната и хората с увреждания са освободени. Гражданите, които не паркират в синя зона, а имат паркинг в рамките ѝ, би трябвало да подадат заявление ", каза Елица Панайотова, координатор на план " Зелена София ".

По думите ѝ глобите са в друг диапазон според дали са за физически или юридически лица. " Разположени са камери в цялата лимитирана зона, които засичат зоната на колата и екостикерите. Категорията и типа гориво могат да ориентират. Бензиновите коли преди 1996 година или дизеловите преди 2002 година попадат в рестриктивните мерки ", разкри тя пред Нова нюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР