От пет дни жителите на Перущица имат сериозни проблеми с

...
От пет дни жителите на Перущица имат сериозни проблеми с
Коментари Харесай

Заради липса на валежи: Перущица е без вода пети ден

От пет дни жителите на Перущица имат съществени проблеми с неналичието на водоподаване. То е възобновено за къси интервали денем, само че в по-голямата част на денонощието жителите остават без вода. Това заяви четец на TrafficNews .
Прочетете още
„ От ВиК са писали на уеб страницата си, че ще има вода всеки ден след 17 ч., само че не е по този начин. Тънем в бедност, не можем да изперем, съдовете стоят мръсни, не можем да се изкъпем. В града има деца със скарлатина в градините и учебните заведения, ще пламне цяла Перущица, това е насмешка ”, разяснява той.

Репортер на медията ни се свърза с представителя на ВиК Антон Гълъбов. Той изясни, че в града не е станала повреда, а в резултат от неналичието на превалявания от дъжд и сняг е понижен дебита на единия от водоизточниците.

„ Това, което се случи в Перущица е доста притеснително. В момента построяваме трасе, което да свърже втори водоизточник с първи, с цел да се водоснабди другата част на града. В момента мислим за различни разновидности и за другите обитаеми места, тъй като в случай че няма превалявания, това ни чака в цялата област ”, изясни той.

Антон Гълъбов моли всички жители да не разхищават вода, защото количествата вода в региона не са положителни и може да се стигне до по-сериозни проблеми.

Ето и другите повреди в региона през днешния ден:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР