„От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението за референдум

...
„От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението за референдум
Коментари Харесай

Кой размахва пръст на Корнелия Нинова?

„ От ПЕС ми подредиха незабавно да изтегля предлагането за референдум на Истанбулската спогодба ". Това заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред "Събуди се " по Нова тв.

Нинова разкри, че от лидерката на ПЕС Жени Зита Гурмай пристигнало второ, още по-остро и заплашително писмо с разпореждане да се ратифицира Конвенцията. "Това демократично ли е? ", попита Нинова.

Предишното писмо на Гурмай съдържаше директна опасност за изключване на Българска социалистическа партия от редиците на ПЕС, в случай че не се подчини на волята на "политическото семейство ".

Сега да забележим коя е Зита Гурмай, която си разрешава да подрежда освен на една партия какво да прави, само че и на един народ по какъв начин да взема решение вътрешните си проблеми.

Зита Гурмой е член на социалистическата партия на Унгария, която сега има под 10% въздействие в страната и която за трети следващ път ще бъде победена на идните избори на 8 април от Виктор Орбан.

Партията на Зита Гурмай е разцепена. Самата Гурмай е била народен представител и евродепутат, а от 2004 година е водач на ПЕС Жени, към този момент трети мандат.

Участва като претендент за народен представител на идните избори и се допуска, че ще влезе. Възможно е агресивното налагане на Истанбулската спогодба да е част от предизборната ѝ акция.

Зита Гурмай е идвала неведнъж в България. Агитира на локалните избори през 2005 година – застава зад претендентите на Българска социалистическа партия във Варна и в Стара Загора. И на двете места те губят.

През 2013 година Зита Гурмай поддържа държавното управление на Българска социалистическа партия с министър председател Пламен Орешарски и се обръща към протестиращите с апела: „ Имайте самообладание!”

Именно това държавно управление обаче отхвърля да одобри Истанбулскката спогодба. А пък Зита Гурмай въобще не реагира по това време.

Тогавашният външнен министър Кристиян Вигениев в отговор на депутатско запитване изяснява: „ Българската страна взе участие интензивно в полемиките по плана на Истанбулската спогодба, като предложи различни редакции по някои от породилите разногласия текстове. Като образец бих показал съдържащата се в текста на Конвенцията формулировка на понятието „ пол”. Предложението ни да бъде възприета дефиницията за пол от Статута на Международния углавен съд, към който са се включили страни от целия свят, всички страни-членки на Европейския съюз, в това число България, а и множеството от държавите-членки на Съвета на Европа, не бе възприето. Не бяха открити компромисни решения и по някои други противоречиви въпроси. В резултат, текстът на плана на Конвенцията получи като цяло нееднозначна оценка в Комитета на министрите на съдебна експертиза. Именно заради това Решението на Комитета на министрите за приемане на текста на Конвенцията за попречване и битка с насилието над дами и домашното принуждение бе дефинирано като признато „ без гласуване” (а не „ с консенсус”).

Къде е била тогава Зита Гурмай от ПЕС?

Защо не е скочила да брани Истанбулската спогодба, както го прави през днешния ден?

Защо не е написала яростно писмо до водача на Българска социалистическа партия Сергей Станишев с ултиматум документът да бъде признат?

Тогава Конвенцията не е била "на живот и гибел " за борците в ПЕС, бранещи дамите от принуждение.

Защо?

Защо никой от ПЕС не е упражнил тогава напън върху държавното управление на левицата да си промени позицията?

Защо е този напън през днешния ден - в този момент и незабавно? Брутален! Напук на всички демократични правила.

И не подсказва ли това двойните стандарти, по които работят в ПЕС?

И какво е ПЕС?

Да забележим какъв е политическият багаж на Партията на европейските социалисти през днешния ден, в която членуват 33 национални партии, и в която Зита Гурмай играе водеща роля.

На последните избори в Германия социалдемократите, членове на ПЕС, демонстрираха най-слабия си резултат от Втората международна война насам. Дори в някогашната Германска демократична република те са трети след „ Алтернатива за Германиия”. Лидерът им Мартин Шулц се сгромоляса, по последни данни събира едвам 18% и от „ мистър Европа” се трансформира в „ мистър Катастрофа”.

Във Франция не някой различен, а министър председателят Манюел Валс разгласи: “Социалистическата партия умря.” Благодарение на Франса Оланд левицата в действителност „ почина”, заемайки едвам петото място.

В Холандия социалистите не влязоха дори и в тройката.

И в Дания ги няма в тройката

Загубиха и във Филандия.

В Испания левицата търпи две следващи изборни загуби.

В Хърватия – също с две следващи загуби.

Социалистите не влязоха в Народното събрание на Гърция,

Аут са и Народното събрание наПолша.

В Австрия – от мандатоносител социалистите станаха трети, откакто и на президентските избори не стигнаха до балотаж.

Загубиха и в Чехия – от ръководещи с министър председател стигнаха до пето място с едвам 6%!

На идните избори в Италия на Берлускони дават 40%, след това е Пипо Грило „ Пет звезди” и едвам на трето място идват социалистите, които сега ръководят.

И в случай че теглим чертата, би трябвало да си отговорим – това е Партия на разгромените социалисти по цяла Европа.

От каква позиция всички те дават ум на Нинова?

За да бъде разгромена и тя ли?

Че Нинова има победа на президентски избори и е втора на парламентарни с подсилен резултат.

Нито френските социалисти имат по-добър резултат от нея, нито австрийските, нито унгарските, чийто представител е Зита Гурмай.

Защо е този разгром на европейската левица?

Защото социалдемократическите партии в Европа от дълго време не са социалистически. Те изневериха на своите гласоподаватели - станаха неолиберални. Това са партии на банките, на монополите, на гей браковете, на офшорките и така нататък

Българска социалистическа партия не е такава партия. Тя може да има доста неточности, само че не е изменила на консервативните настройки на своите гласоподаватели.

Какво не схващат в ПЕС?

Че ние сме православен народ, че имаме дълбока религия и традиция в фамилията.

Няма по какъв начин те да ни учат на морал с тези „ успехи”, които жънат измежду европейските нации. Голяма част от европейските жители не одобряват волята на своите партийни водачи и резултатите от изборите демонстрират това. Хората желаят отбрана на своя живот и здраве. Нещо,което не става нито във Франция, нито в Германия, нито в Испания, както видяхме. В тези страни хората не желаят пряк достъп до тероризъм, ние пък не желаеме децата ни да бъдат въвлечени в джендър идеологията - и те и ние желаеме християнска Европа и правният ред в Европа да бъде възобновен. Резултатите в цяла Европа демонстрират наклонност на усилване ролята на тези партии, които чуват гласа на европейските жители.

Сега кого да слуша Нинова?

Разгромената европейска левица или своите гласоподаватели?

По чий ум да се води?

По апела на Църквата или по нареждането на Зита?

Ако ще на европейската клада да я качат, Нинова няма право на оттегляне! Защото митингът против Конвенцията е в действителност избор за избавление и опазване на християнството.

А пък в ПЕС да си върнат гласоподавателите и тогава да се разпореждат със ориста на народите.

И още нещо за статистиката. В намерено писмо Евгени Кирилов прикани Станишев да не „ работи против БСП”. Евгени Кирилов е досегашен правилен другар на Станишев, дълготраен ръководител на Съвета по външна политика на Българска социалистическа партия, дълготраен представител на България в ПАСЕ.

От позицията на Станишев за Истанбулската конвенциа се разграничиха най-близките му хора в партията: доктор Таня Андреева, здравен министър, персонално посочен от него, изродила щерка му, проф. Даниел Вълчев - негов вицепремиер, един от хората, на които най-вече държеше, Кристиян Вигенин – негов външен министър и другар, Боян Чуков - негов външно- политически консултант, Велислава Дърева - най-силният му покровител в Националния съвет.

Истанбулската спогодба е тестване освен за народите, само че и за водачите.

И всеки прави самичък своя избор.В такава борба се раждат същинските водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР