От пернишкото предприятие "Стомана индъстри" отхвърлиха твърденията, че са плащали

...
От пернишкото предприятие "Стомана индъстри" отхвърлиха твърденията, че са плащали
Коментари Харесай

Стомана - Перник отрича да е плащала по-евтина вода

От пернишкото дружество "Стомана индъстри " отхвърлиха изказванията, че са плащали за водата, която са получавали от язовир "Студена ", в пъти по-ниска цена от жителите на Перник. Междувременно от Спецпрокуратурата оповестиха още доказателства по делото за водната рецесия.

Нено Димов продавал вода на „ Стомана Перник “ и Топлоелектрическа централа „ Република “ за жълти стотинки

Един от документите, разкрити от спецобвинението, е тъкмо за цената, която е плащала "Стомана ".

Тя е утвърдена от някогашния началник на ВиК-Перник Иван Витанов и е 13 стотинки. От предприятието обаче прецизират, че е имало две цени - тази, представена от прокуратурата, водата за промишлени потребности, и два лв. за пространствен метър за жителите на Перник за питейни.

Уточняват, че и употребяваната предходната година вода е доста по-малко от цитираните от прокуратурата 7 милиона кубика. От "Стомана индъстри " допълват, че през предходната година са консумирали малко под 0,8 млн. кубика вода, което е 3% от потреблението на Перник.

Вчера от Спецпрокуратурата оповестиха, че цената на пространствен метър за промишлени потребности била 13 стотинки, а за жителите на Перник - 2 лв.. Именно от тази разлика в цените в обвиняването против някогашния министър Нено Димов попада вреда за бюджета от 11 милиона лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР