От Пекин през Доха до Атланта: новината за автобусната катастрофа

...
От Пекин през Доха до Атланта: новината за автобусната катастрофа
Коментари Харесай

Световните лидери съпричастни към Северна Македония и България след трагедията на Струма

От Пекин през Доха до Атланта: новината за автобусната злополука край Боснек влезе в международния информативен поток. Франс прес показва, че нещастието на автомагистрала " Струма " е най-смъртоносната в Европа за последното десетилетие.

Трагедията на Автомагистрала " Струма " се трансформира във водеща тематика в новинарските излъчвания по целия свят. Развитието на обстановката наблюдават медиите на всички континенти. В собствен материали Франс прес и Франс 24 показват, че автобусната злополука е най-смъртоностната в Европа за последното десетилетие. 

В същото време международни водачи показаха съпричастност към Северна Македония и България и сервираха съболезнования към околните на починалите. А Европейският съюз заявява готовността си да окаже помощ. 

" Мислим за жертвите на този ужасяващ случай в България, за техните фамилии, както и за работещите на първа линия. Желаем на ранените бързо възобновяване. Бъдете мощни! Европейският съюз е подготвен да помогне ", написа в Twitter ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. 

" Моите най-дълбоки съболезнования към фамилиите и приятелите на починалите при трагичната злополука през миналата нощ в България. В този ужасяващ миг Европа е с вас ", написа ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. 

Премиерът на Черна гора Здравко Кривокапич съобщи, че споделя голямата тъга с жителите на Северна Македония и България. 

Външното министерство на Турция също сервира съболезнования към София и Скопие. Това направиха и посолствата на Русия и Съединените щати у нас, пише bgonair.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР