От Пчеларско сдружение Бургас“ се противопоставят на земеделците и скорошните

...
От Пчеларско сдружение Бургас“ се противопоставят на земеделците и скорошните
Коментари Харесай

Защо от „Пчеларско сдружение Бургас“ се противопоставят на земеделците?

От „ Пчеларско съдружие Бургас “ се опълчват на земеделците и скорошните им митинги. Това разяснява ръководителят на сдружението доктор Пламен Димитров за Искра.бг . Припомняме, че през вчерашния ден публикувахме първата част от изявлението , в която беше посочено, че е в интерес на българските пчелари .

Според доктор Димитров най-големите проблеми в сектора идват вследствие на активността на земеделските производители . По думите му Националната работа за растителна отбрана /НСРЗ/ е унищожена и даде образец:

„ За Община Карнобат и Община Сунгурларе дава отговор една женичка, която няма кола. Какъв сигнал можеш да подадеш към нея, че земеделецът пръска и по какъв начин тя ще пристигна да му направи инспекция? Всичко се прави на книга. “

Пчелари. Снимка: Pixabay

Внасят се противозаконни препарати от Турция , като в България се пръска с всевъзможни токсини, твърди специалистът, наблягайки, че това рефлектира най-много върху храната на трапезата . А това неизбежно води и до здравословни проблеми.

„ Няма какво да се залъгваме за българско и европейско качество на зърното. Внасят се главно препарати от Турция, които не дават отговор на европейските условия, стига да имаш каналите “ , посочи той.

Според доктор Димитров земеделските производители, а и като цяло обществото не е осведомено, от изгодите от пчеларството .

„ Това е казусът и в случай че обществото желае да помогне с нещо … само че няма кой да му го изясни – че би трябвало да се скочи и идващия път, когато излязат с тракторите, ние да излезем отсреща им и да им кажем да спрат да тровят хората. Лично съм ги питал дали нямат деца и за какво не помислят какво ще се случи. Те не осъзнават какво правят “, показа още той.

Пчеларите няма по какъв начин да провеждат митинги . Правени са опити, само че сега няма по какъв начин това да се случи, заключи доктор Димитров.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР