От Пътна полиция разясниха промените при отнемането на контролни точки

...
От Пътна полиция разясниха промените при отнемането на контролни точки
Коментари Харесай

"Пътна полиция" вече отнема повече контролни точки при редица нарушения

От " Пътна полиция " обясниха измененията при отнемането на контролни точки на водачите, които бяха обнародвани в Държавен вестник в петък.

С измененията се усилват опциите за лишаване на шофьорска брошура.

Затягат се и глобите при карани след приложимост на алкохол и опиати, потребление на телефон без hands free, при шофиране без колан или липса на каска за мотористите, както и при погрешно прекосяване през жп прелез.

Младите водачи със стаж под 2 години рискуват да останат без брошура, в случай че два пъти в годината бъдат хванати да карат с превишена скорост над 50 км/час от ограничаването.

Подробности вижте във включването на Иво Никодимов.

" В последно време сме очевидци на по-завишен надзор, по-стриктни дейности от наша страна, само че резултатът и резултата не ни удовлетворяват в огромна степен. Така че, това е едно от дейностите - смяната на тази разпоредба, с което се цели да се усъвършенстват резултатите от осъществяваната активност. В тази връзка са и измененията в наредбата. Очевидно не може да се разчита единствено на публичното съзнание и по тази причина главно взимаме нещата в наши ръце ", съобщи гл. инсп. Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция ".

Министерство на вътрешните работи продължава за упорства за законови промени, които да затегнат още дисциплината на пътя, в това число и да дадат опция за конфискация на колите на дрогираните водачи.

" Без този комплект от законодателни ограничения, възстановяване на инфраструктурата, възстановяване на самосъзнанието на водачите и тяхното образование, няма по какъв начин да се случат нещата в вярна посока. Колкото и да завишаваме санкциите, колкото и сътрудниците да извършват съзнателно отговорностите си, да участват непрестанно на пътя, сами разбирате, че не може на всяко кръстовище да сложим служител на реда ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР