От първия учебен ден учебниците до 7-ми клас ще бъдат

...
Реклама / Ads
Frognews
0| 190|15.09.2023НОВИНИ

Старт на новата учебна година. Близо 60 хил. първокласници ще чуят първия звънец

.
Започва новата учебна година. Над 57 хил. първокласници ще прекрачат за пръв път прага на училищата в страната. На 15 септември врати ще отворят 2349 български училища. Първият звънец ще бие за над 700 хил. ученици в цялата страна. 

От първия учебен ден учебниците до 7-ми клас ще бъдат в така наречената "дигитална раница". Електронна става и медицинската бележка. 

 

“На едносменен режим са 90% от училищата в България. Възможността за преминаване и на останалите е свързана с няколко важни проекта по различни програми, които започват от тази учебна година“, каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. 

 

Започва строителството на 8 нови училища в рамките на ПВУ. Наред с това около 116 образователни институции – детски градини и училища, ще бъдат основно ремонтирани или разширени. Това лято ремонтирани са 507 учебни заведения. 240 все още се довършват. В 63 училища ще продължат ремонтите и след началото на учебната година без да пречат на децата.

 

В 43 държави 30 хиляди български деца ще се учат в неделни училища и две български държавни училища.

 

Министерството на труда и социалната политика отпуска еднократна помощ за първи, втори, трети, четвърти и осми клас по 300 лева. 

 

На крак в първия учебен ден е и полицията. Общо 13 000 души от "Охранителна полиция" ще са разположени навсякъде около училищата и детските градини с включени светлинни сигнализации, за да бъдат забелязани по-лесно и в поздрав за учениците.

 

В последните две седмици проверени са 6 700 училища и детски градини в страната. Проведени са срещи с с директорите на учебните заведения, свързани с мерки за повишаване на сигурността на учениците и децата до достъпа им в училище.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate nowVisaMastercardVisa-electronMaestroPayPalEpay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3029|13.09.2023Правителството обявява мерките за старт на учебната година. 6| 10255|07.09.2023След скандали и руски натиск лош старт за българките на световното по шах в Полша. 0| 3896|07.09.2023Е-бележки от лекар за учениците през новата учебна година. 0| 3521|04.09.2023Държавата ще финансира над 46 хиляди новоприети студенти през учебната 2023/2024 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Коментари Харесай

Старт на новата учебна година. Близо 60 хил. първокласници ще чуят първия звънец> -->Реклама / AdsТърси:Петък, 15 Септември 2023, 07:24 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->#останивкъщи --> -->ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->НОВИНИГЛАСЪТ НА ЖАБАТАГЛАСЪТФРО

От първия образователен ден учебниците до 7-ми клас ще бъдат в по този начин наречената " цифрова раница ". Електронна става и здравната записка. 

 

“На едносменен режим са 90% от учебните заведения в България. Възможността за прекосяване и на останалите е обвързвана с няколко значими плана по разнообразни стратегии, които стартират от тази образователна година “, сподели министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. 

 

Започва строителството на 8 нови учебни заведения в границите на ПВУ. Наред с това към 116 просветителни институции – детски градини и учебни заведения, ще бъдат главно ремонтирани или разширени. Това лято ремонтирани са 507 образователни заведения. 240 към момента се довършват. В 63 учебни заведения ще продължат ремонтите и след началото на образователната година без да пречат на децата.

 

В 43 страни 30 хиляди български деца ще се учат в неделни учебни заведения и две български държавни учебни заведения.

 

Министерството на труда и обществената политика отпуска еднократна помощ за първи, втори, трети, четвърти и осми клас по 300 лв.. 

 

На крайник в първия образователен ден е и полицията. Общо 13 000 души от " Охранителна полиция " ще са ситуирани на всички места към учебните заведения и детските градини с включени светлинни сигнализации, с цел да бъдат видяни по-лесно и в привет за учениците.

 

В последните две седмици тествани са 6 700 учебни заведения и детски градини в страната. Проведени са срещи с с шефовете на образователните заведения, свързани с ограничения за повишение на сигурността на учениците и децата до достъпа им в учебно заведение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg