От първия ден, откакто станах министър, се свързах с председателя

...
От първия ден, откакто станах министър, се свързах с председателя
Коментари Харесай

Ревизоро готов да хвърли оставка заради действията на прокуратурата в Басейнова дирекция Пловдив

От първия ден, откогато станах министър, се свързах с ръководителя на Съюза на ВиК операторите. От 2009 година той споделя, че има едни и същи проблеми – ВиК не могат да вземат скици за парцели, не се знаят сервитути, планове. 40% от ВиК операторите са без разрешителни. Това съобщи екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро.
60% нямат санитарно-охранителни зони, тъй като нямат скици. Ако спазим закона, половин България ще остане без вода, продължи Ревизоро пред Нова телевизия, като посочи: " Ако се подведем по изявлението на прокуратурата от Пловдив " (бел. ред. – става въпрос за ареста на ръководителя на Басейнова дирекция Цветелина Кънева, която беше прибрана поради сондаж за дружество на Ветко Арабаджиев). Той счита, че това нарушаване " не е за пандиза ".
На три пъти Народното събрание е удължавал срокът за сондажи за вода и последното удължение изтича в средата на 2020 година.
" Това, което бих поискал на тази жена (бел. ред. – Цветелина Кънева), е обективен арбитър. Не може за административно нарушаване някой да ви държи в затвор. Не може за каквото и да е отивате в пандиза, в ареста ", съобщи Ревизоро по адрес на ареста на ръководителя на Басейнова дирекция Пловдив.
Няма нарушаване, няма изискуеми 60 000 лв., продължи Ревизоро, който видя схващане от най-високо място от прокуратурата – от основния прокурор, че нещата не наподобяват по този начин, както в началото.
След ареста на Кънева, екоминистърът споделя, че всички шефове на всички басейнови дирекции и Регионална инспекция за опазване на околната среда, както и ВиК били подготвени да хвърлят оставки. " Не сме отговорни, че ВиК-тата не са си записали по справедливи аргументи ", съобщи Димитров. Той се оплака, че в случай че хвърлят оставка, и той ще подаде, тъй като ще му остане да работи единствено със секретарката.
Тези хора не са нарушители, настоя Емил Димитров. " Защо беше тази показност ", попита Ревизоро за ареста на Кънева и кого пазили с пушки – нея ли, да не ги убие. Министърът попита и ще бъдат ли върнати конфискувани кашони с документи от Басейнова дирекция Пловдив, тъй като тези документи са и за заплащане на отговорности.
Димитров стигна до такава степен да предложения основния прокурор Иван Гешев да пристигна да види какво става с хвостохранилището в Лъки и по какъв начин Басейнова дирекция Пловдив избавила нещата. Но към този момент има информация, че Специализираната прокуратура още веднъж е влезнала в Басейнова дирекция Пловдив.
" В момента би трябвало да има самун и зрелища, очевидно ние сме комфортни ", сподели още министърът и уточни, че това било, с цел да се види в Европа. Според него, не можело Министерство на околната среда и водите да е отговорно за всичко за години обратно.
А за водопровода за Перник от „ Белмекен ” Димитров смята, че ще е подготвен „ до 20-30 дни ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР