От първия ден на своето плаване екипажът на научно-изследователския кораб

...
От първия ден на своето плаване екипажът на научно-изследователския кораб
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Практическият опит от плаването на кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ е много ценен за Българската армия

„ От първия ден на своето корабоплаване екипажът на научно-изследователския транспортен съд „ Свети Свети Кирил и Методий “ беше претрупан с големите публични упования за едно историческо събитие за българската страна: акостирането на български боен научно-изследователски транспортен съд в Южното полукълбо и завръщането му назад. Щастлив съм, че през днешния ден можем да кажем: Вашата задача приключи сполучливо “. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов в приветствието си на формалната гала по посрещането на научно-изследователския транспортен съд „ Свети Свети Кирил и Методий “ през днешния ден, 2 май. „ Въпреки компликациите, Вие защитихте името на българската страна, Военноморското учебно заведение и българския военноморски флот, изпълнявайки почтено своя дълг “, акцентира министър Стоянов. Той означи огромното значение на насъбрания на практика опит от екипажа на кораба и от всички, ангажирани в този развой. „ Две групи от общо 50 курсанти се качиха на кораба през декември и април, с цел да проведат краткосрочна процедура и корабоплаване. За всички тях това бе извънреден късмет за придобиване на познания и опит, които ще им оказват помощ в професионалния им път “, уточни още министър Стоянов.

„ Посрещането на този транспортен съд ни изпълва с горделивост, религия и оптимизъм. Те идват от това, че когато сме дружно, можем да реализираме нови хоризонти “, съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в своето одобрение. Началникът на защитата посочи ролята на ръководителя на Управителния съвет на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев и на управлението на Военноморското учебно заведение в лицето на неговия шеф флотилен адмирал Боян Медникаров за осъществяването на тази задача. „ Тяхната визия, подплатена с подготовката и професионализма на екипажа, сложиха България в елитния клуб на дребното страни, дръзнали да изследват ледения континент “, означи адмирал Ефтимов.

Той акцентира, че консорциумът, осъществил задачата, е основал нужните предпоставки и условия, само че без напъните на екипажа и командира на кораба нейното реализиране би било невероятно. „ Това, което реализира екипажът е доказателство, че Военноморското учебно заведение основава фрагменти, а Военноморските ни сили ги развиват, с цел да бъдат те способни във всеки миг да изпълнят виновни задания “, безапелационен бе адмирал Ефтимов.

Началникът на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ флотилен адмирал проф. Боян Медникаров изрази задоволство от резултатите, реализирани в границите на 31-вата полярна българска експедиция. По думите му всички задания са изпълнени в цялостен размер и са осъществени спомагателни действия.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов връчи плакети на проф. Христо Пимпирев и на капитана на кораба капитан II сан Николай Данаилов. На церемонията по посрещането участваха още президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министърът на образованието Сашо Пенов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, представители на локалната власт и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР