От първия ден на НС: 77 въпроса към служебните министри.

...
От първия ден на НС: 77 въпроса към служебните министри.
Коментари Харесай

От първия ден на НС: 77 въпроса към служебните министри


От първия ден на Народно събрание: 77 въпроса към служебните министри. 77 въпроса към служебните министри са внесли депутатите още в първия си действителен работен ден през днешния ден. Работата на 49-ото Народно събрание започва едвам след избора на Росен Желязков за ръководител, на заместниците му и конституиране на парламентарните групи.

Най-много въпроси са внесли депутатите от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ – 63 на брой. Рекордьор е Ивайло Мирчев с 22 въпроса, следва го Божидар Божанов с 13 броя. Йордан Терзийски е внесъл 8 въпроса единствено към районния министър Иван Шишков.

От другите групи интензивност в контрола са показали Петър Петров от „ Възраждане “ с 9 въпроса към служебни министри, аленият Георги Свиленски с 3 въпроса и Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи с два.

Нито един от 20-те министри на Гълъб Донев, нито даже самият той, няма да бъде пощаден от новите депутати.

Най-атакуван в парламентарния надзор ще е обаче министърът на районното развиване Иван Шишков със 17 въпроса. След него е шефът на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев. Интерес от страна на депутатите има и към работата на министрите на земеделието Явор Гечев и на финансите Росица Велкова.

В предишния парламент служебния министър председател Гълъб Донев смъмри депутатите, че не работят, а единствено нападат министрите му в парламентарния надзор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР