От първа ръка Милена Божилова се убеждава, че COVID-19 може

...
От първа ръка Милена Божилова се убеждава, че COVID-19 може
Коментари Харесай

Тримесечно бебе се заразява с COVID-19 за трети път

От първа ръка Милена Божилова се убеждава, че COVID-19 може да заразява повече от един път

Преди дни тримесечното ѝ бебе е преболедувало вируса за трети път.

„ Първата му среща още при раждането, беше в пика на „ Делта вълната “. Месец по-късно една от сестрите му беше позитивна. Той имаше леки признаци. И последният път преди 2 седмици, когато имаше позитивен тест – сигурно това беше „ Омикрон “. Беше неуместно. Аз въобще не имах вяра, че може още веднъж да излезем позитивни “, описа майката пред

Казва, че и в този момент не е изцяло спокойна за фамилията си: „ Задължително си имам едно на разум. Вече не мога да допускам, че откакто човек е преболедувал – нищо не може да се случи “.

„ Омикрон “ сполучливо заобикаля към този момент построения имунитет, предизвестяват вирусолози. Той към този момент има 4 подварианта, само че В.А.2, който е открит и у нас, набира сили. Вече е открит в близо 60 страни.

„ По-лесно от Омикрон се предава, само че клиничната картина е същата, имунизациите защищава по същия метод. Засега нямаме данни да е обвързвано с пътешестване. При всички, без един, болестта протича леко, те са били на домашно лекуване “, посочи шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР