От партията на Веселин Марешки - "Воля", излязоха с позиция

...
От партията на Веселин Марешки - "Воля", излязоха с позиция
Коментари Харесай

Реакцията на Марешки по повод разбитата схема за реекспорт на лекарства



От партията на Веселин Марешки - "Воля ", излязоха с позиция по отношение на разрушената незаконна група (както настояват Министерство на вътрешните работи, ГДБОП и прокуратурата) за реекспорт на животоспасяващи медикаменти. "Месеци наред във водещи медии, в това число в публичната телевизия, се наслагваше преднамерено подправената вест, че схемите на реекспорт на скъпоструващи медикаменти, с които се източва НЗОК, са свързани със фамилния бизнес на нашия водач Веселин Марешки. Тя бе стартирана от кого ли не - от политици, от псевдоразследващи публицисти, от добре подсигурени за изявленията медии ", акцентират от "Воля ".

Според хората на Марешки обаче рано или късно истината излизала нескрито.

"Сега стана ясно, че службите и прокуратурата са разкрили скица за реекспорт на медикаменти - проблем, за който в действителност ние от "Воля " сигнализираме от месеци. Нещо повече - неведнъж сме заявили, че ще подкрепим всяка законодателна мярка, която ще приключи източването на НЗОК ", допълват от парламентарно показаната партия.

Според "Воля " никоя медия не е посмяла да каже цялата истина по тематиката. "Обществената телевизия Българска национална телевизия, която всички ние устояваме с налозите си, през последните месеци пускаше серия измислени "разследвания ", ориентирани против водача на "Воля " Веселин Марешки. Тези "разследвания " въобще не доближиха до истината, която през вчерашния ден беше изнесена от способените институции, тъй като предназначението им беше друго - да се внушава на хората, че господин Марешки взе участие в противозаконни схеми.

Подобни публикации излизаха постоянно и в някои седмичници. Какво ще кажат в този момент сценаристите на тези подправени вести?! Ще имат ли мъжеството и морала да се извинят?! Не може в една демократична страна с лека ръка да бъдат допускани опити да се очернят честни хора и честен бизнес, тъй като някой от задкулисието има интерес от това ", акцентират хората на Марешки.

От "Воля " нямало да разрешат истината да бъде скрита и тематиката да завърши за три дни, както доста други такива. "Подобен случай имаше с инспекциите на 900 нередовни бензиностанции през месец юни тази година. Обществото по този начин и не разбра кои са нарушителите. А в случай че имаше даже единствено една на Веселин Марешки, това щеше да е топ вест седмици наред ", установяват от "Воля ".

От партията на Марешки щели да продължат борбата за ползите на хората, "както сме дали обещание, без значение от компликациите и черните акции, с които ни се постанова да се сблъскваме съвсем ежедневно, тъй като истината е над всичко ", приключват с самоувереност от "Воля ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР