От партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ са скептични,

...
От партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ са скептични,
Коментари Харесай

Бойко Рашков – шеф на КПКОНПИ. Какво мислят в парламента?

От партията на Слави Трифонов „ ИТН “ са скептични, че вътрешният министър Бойко Рашков би бил ефикасен като ръководител на Антикорупционната комисия.

„ Аз мисля, че това желание не е в съгласие с Бойко Рашков, тъй като всички вие помните по какъв начин той молеше в Народното събрание да му се даде опция да се бори с престъпността, да разкрие безбройните закононарушения на предходната власт и защото нищо от това не е осъществено, като се изключи че е обществено декларирано, аз мисля, че като честен човек той ще остане на поста си, до момента в който си свърши работата, за която ни помоли, и ние откликнахме на молбата му “, разяснява пред БНР депутатът от Има Такъв Народ и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Николай Радулов.

Междувременно ГЕРБ и Движение за права и свободи оповестиха, че няма да поддържат предлагането на министър-председателя Кирил Петков вътрешният министър Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.

Депутатите Тома Биков и Мустафа Карадайъ дефинираха кандидатурата като неприемлива и поради държанието на Рашков по отношение на политическите съперници.

„ Разбира се, че няма да го подкрепим, тъй като е смешно. Ще имаме ли закон за КПКОНПИ? “, запита Биков.

„ Мисля, че и Брюксел, и еврокомисарите, и Европарламентът са наясно за държанието на министър Рашков, за беззаконията и превръщането на полицията в милиция по време на изборите. Този човек защо да го поддържам? Той е прекрасен човек “, съобщи на собствен ред водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

По-рано пред БНР водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов разгласи, че партията му ще предложи собствен претендент за началник на антикорупционната комисия: „ Говорили сме с него, поели сме ангажимент към него, той е поел ангажимент към нас да одобри нашата номинация “.

Междувременно се появи информация, че едно от обсъжданите имена в обединението за нов министър на вътрешните работи е бил Минко Брайков . Той е работил в Министерство на вътрешните работи, бил е зам.-директор на Националната полиция, ръководел е отдел за следене в ДАНС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР