От партия Има такъв народ“ (ИТН) подемат инициатива за отделяне

...
От партия Има такъв народ“ (ИТН) подемат инициатива за отделяне
Коментари Харесай

Тошко Йорданов предложи Кърджали да бъде отделен от селата, за да има по-честни избори

От партия " ИТН “ (ИТН) подемат самодейност за обособяване на град Кърджали като независима община, а селата в обособена. Това разгласи в родопския град ръководителят на Парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той уточни две аргументи за самодейността. Едната, по думите му, е опцията селата да могат да аплайват по другите оперативни стратегии за развиване на селските региони и по този начин да бъде нараснал стандартът в тях.

" От друга страна Кърджали като независима община ще има доста по-честни избори и за кмет и за народни представители.

В последна сметка на парламентарните избори на предния парламент победи Има Такъв Народ, което не го споделям като образец, че ние ще спечелим в Кърджали. Казвам единствено, че няма да победят Движение за права и свободи “, изясни Йорданов.

Той посочи, че ще потърсят поддръжка от съдружните си сътрудници на локално равнище, като контактите стартират още от на следващия ден, с цел да бъде образуван предприемчив комитет. " Отделянето на град Кърджали като независима община законово е много тромава процедура, само че не е невъзможна “, сподели още Тошко Йорданов.

На въпрос дали от партията са правили планове ще издържи ли чисто финансово обособен независимо като община град Кърджали, тъй като концепцията се слага не за първи път в годините, Йорданов отговори, че разполагат с задоволително специалисти, които да създадат финансовите и административни планове.

" Когато човек не желае да свърши една работа, постоянно си намира опрощение “, разяснява още ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ.

Инициатива за административното обособяване на град Кърджали от селата в обособена община последно бе подемана през 2015 година от локалните социалисти, посредством искане за локален референдум. И тогава претекстът бе, че това би подсигурило по-справедливо систематизиране на въздействието на политическите сили, защото въздействието на Движение за права и свободи е най-вече в селата към Кърджали.

Тошко Йорданов бе в Кърджали за среща със симпатизанти на партията, дружно със заместник-председателя на парламентарната група Виктория Василева и техни сътрудници. Кърджали е вторият град от обиколката на народните представители из страната, след Пловдив.

Идеята е да бъдат посетени всички регионални градове, за директни срещи с хората.

" Установихме, че няма кой да стои и да гледа през целия ден парламентарния надзор. Затова взехме решение да тръгнем измежду хората и да обясняваме какво действително сме свършили “, каза Тошко Йорданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР