От парламентарната трибуна лидерът на проруската партия Възраждане“ Костадин Костадинов

...
От парламентарната трибуна лидерът на проруската партия Възраждане“ Костадин Костадинов
Коментари Харесай

Лидерът на Възраждане нарече протестиращите фашистка измет

От парламентарната естрада водачът на проруската партия " Възраждане “ Костадин Костадинов назова протестиращите пред Народното събрание в поддръжка на Никола Минчев " фашистка сган ", което му навлече остри рецензии.

" Предстои спор за вота на съмнение. Ще има и гласоподаване. Нека не допуснем тази фашистка сган, тези платени да дойдат през Народното събрание ", прикани Костадинов, който предходната вечер на излизане от Народното събрание бе замерян с жълти стотинки от стачкуващите, които скандираха " Копейкин ". Депутатите от групата на " Възраждане " се наложи да бъдат извеждани с полиция от постройката на Народното събрание и едвам не се стигна до пердах.

Костадинов беше предизвестен от ръководителя на Народно събрание да не употребява сходни обидни квалификации, само че микрофонът му не беше изключен.

" Фашистка сган е неприемлив израз в границите на Народното събрание. Няма място в институция, пред която през вчерашния ден видяхме на площада наши родственици и другари. Вие обиждате, тъй като сте предпазени от това, че употребявате имена ", възмути се депутатът от " Демократична България " Елисавета Белобрадова, представена от бТВ в петък. Тя прикани управлението на Народното събрание да не позволява сходни изрази оттук насетне, тъй като същински наскърбяват българските жители.

" Забележка е най-малкото, което можете да извършите, тъй като от тази висока естрада да се употребяват изрази като " фашистка сган " за хора, които непринудено са пристигнали тук да стачкуват против дейностите на Костадинов персонално и тези на " Възраждане ", той да всява такива внушения е най-малкото наказуемо съгласно Наказателния кодекс ", разяснява и Филип Попов от Българска социалистическа партия.

Стоян Таслаков от " Възраждане " обаче напомни, че депутатът от " Продължаваме промяната " Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, употребява израза " шепа нещастни фашисти " в зала и тогава не беше осъден.

" Г-н Таслаков, аз не съм нарекъл българския народ шепа нещастни фашисти. Нарекъл съм 13 души по този начин ", отвърна му Петров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР