От парламентарната група на Има такъв народ“ (ИТН) питат имало

...
От парламентарната група на Има такъв народ“ (ИТН) питат имало
Коментари Харесай

ИТН питат имало ли е натиск над Калин Стоянов заместник-министър Ценкин да контролира предстоящите избори

От парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) питат имало ли е напън от страна на Кирил Петков над Калин Стоянов за това заместник-министър Кирил Ценкин да управлява идните избори. Този въпрос сложиха пред медиите народните представители от Има Такъв Народ Станислав Балабанов и Тошко Йорданов.

Двамата не разясниха чуването на вътрешния министър Калин Стоянов по отношение на активността на Мартин Божанов – Нотариуса в Народното събрание, само че сложиха въпрос пред медиите, ориентиран към „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и особено към Кирил Петков - дали е имало напън над министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и дали е било лобирано за това заместник-министър Кирил Ценкин да управлява изборите. „ Това, което научихме ние, е много притеснително, съобщи Тошко Йорданов. 

Балабанов сподели, че по време на държавното управление на Кирил Петков той е желал Ценкин да бъде началник на Националната работа за защита и добави, че тогава се е наложило на президента да изяснява, че има несъответственост във връзка с условията за заемането на поста шеф на НСО. 

„ Когато един ръководител на политическа партия се обажда на министъра на вътрешните работи и упорства съответен човек, непосредствен до него или татко му, да управлява изборите, това е също толкоз грозна корист със служебно състояние, каквато е имало и от страна на магистрати и служители на реда във връзка с проблема с Нотариуса “, разяснява Тошко Йорданов. Балабанов напомни за изтеклите записи от партийните събрания на „ Продължаваме промяната “, в които, по думите му, Кирил Петков е упорствал да се вършат избори с техен министър на вътрешните работи. Тошко Йорданов сподели, че Кирил Петков постоянно е гледал на тези служби като на " бухалки ". Йорданов напомни за абсурда с машините за гласоподаване,  за това, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал с персоналния си телефон процеса по верифициране на машините. Тогава парламентарни сили желаеха анулация на машинното гласоподаване поради подозрения в сигурността му.

Тошко Йорданов попита още не е ли Бойко Рашков индивидът, който е сложил подписа си за назначението на дамата на Мартин Божанов – Нотариуса в ГДБОП. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР