От парламентарната група на Има такъв народ“ (ИТН) излязоха с

...
От парламентарната група на Има такъв народ“ (ИТН) излязоха с
Коментари Харесай

ИТН излезе с декларация, след като Ковачевски сравни България с Русия

От парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) излязоха с декларация по повод изказване на премиера на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски по време на четвъртата Среща на върха на Съвета на Европа в Рейкявик.

Вчера за следващ път министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски атакува обществено в интернационална среда България, сравнявайки нашето отношение към тяхната страна с това на Русия по отношение на Украйна, уточни депутатът Павела Митова.

По думите ѝ сходна изразителност още веднъж повишава градуса на напрежението в дипломатическите връзки сред двете страни, откогато България, „ като един, съгласно северномакедонската агитация, същински агресор “, даде зелена светлина за европейската интеграция на РСМ . Това е следващото доказателство, че многочислените отстъпки на дипломатическата сцена не довеждат до реализиране на мечтаните резултати, счита тя. 

От Има Такъв Народ не сме спирали да демонстрираме множеството провокации отвъд западната ни граница, към които обществото ни, на фона на вътрешнополитически ни проблеми, като че ли последователно се приспособява, уточни Митова. 

Погазването на човешките права, унижаването на български жители, нападенията над тях и техните сдружения, и все по-нескриваният език на омразата ясно демонстрират, че политическата класа в РСМ няма никакво желание да се придържа към договореностите сред двете страни и да съблюдава своите задължения за отбрана на общоевропейските полезности , добави Митова.

Според нея сходен дипломатически скандал би събудил най-малко недоволството на политическите субекти във всяка една друга страна, само че не и в България. В нашата страна като че ли не е признато политиците да желаят амнистия от народа си за грешките, които са позволили, разяснява Митова. И означи, че някои неща в живота и в политиката са непростими. Дано, уповавам се, българската дипломация да покаже, че не са и непоправими, добави тя. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР