От отсъствието на лидера на партията Корнелия Нинова на срещата

...
От отсъствието на лидера на партията Корнелия Нинова на срещата
Коментари Харесай

Кирил Добрев се кани да победи Корнелия Нинова по нейните правила

От отсъствието на водача на партията Корнелия Нинова на срещата със столичните социалисти губи Българска социалистическа партия. Така разяснява Кирил Добрев, кандидатит за нов ръководител на Българска социалистическа партия, отхвърли на Нинова да участва на полемиката в Зала 3 на НДК довечера.

 Още един от претендентите за Българска социалистическа партия се отдръпна с думите: Честен избор е неосъществим Виж още

" От това губи Българска социалистическа партия, всички ние имаме своето мнение за развиване на страната и партията. Начинът, по който се пробва да пропусне дебатите и срещата с другите претенденти, е афектиран за Българска социалистическа партия ", разяснява Кирил Добрев.

" Цялата тази акция я бяхме замислили, както я вършат естествените социалистически партии в Европа, а там всяка седмица имаше диспути по разнообразни тематики. Силата на социалистите е в палитрата от разнообразни отзиви и хора, скърбя, че това не се получи при нас, че Нинова пропусна всички диспути, а от това губи партията ", сподели още той.

Кирил Добрев остана единствен съперник на Корнелия Нинова за председателския пост , откакто по-рано през днешния ден другите трима - Валери Жаблянов, Красимир Янков и Георги Тодоров, се отхвърлиха от присъединяване в борбата поради упованията си изборът да бъде извършен непочтено .

По думите на Добрев има съображение да се счита, че вотът ще е изопачен, като даде образец, че даже не се знае какъв брой са членовете на Българска социалистическа партия.

" Но считам, че единственият метод да противодействаме е да участваме, с цел да можем с хората, които ни поддържат, да спрем метода, по който желаят да вършим избори. Правим избори като ГЕРБ ", дефинира Добрев.

" Като сме приели тези правила, дайте да я бием по нейните правила ", заключи той.

 Жаблянов и Красимир Янков приканиха за протест при избора на нов ръководител Виж още

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов пък разяснява, че при започване на август е уведомил всички претенденти за водачи на левицата, че им следва среща с градския актив на партията. Той означи, че пред него мъчно се приказва и не всеки желае да излезе.

" Всеки може да реши какъв брой му е значима тази среща и да почете градската организация ", уточни той, представен от DarikNews.bg.

" Това, което през днешния ден се случва, мога да го кажа единствено с едно изречение - явно не сме узрели за директния избор. Нещо, което можеше да се случи по един доста по-различен метод, да бъде борба на хрумвания, и който завоюва, да ги осъществя в мандата, който следва. За страдание това е обстановката към днешна дата ", разяснява Паргов.

 Трима от претендентите за водач на Българска социалистическа партия упрекнаха управлението в нечестни избори Виж още

На полемиката доминира сериозното мнение по отношение на партийната акция и държанието на партията. Недоволството си не скри член на градската организация на Българска социалистическа партия, който заключи нагледно: " Партията ни наподобява на жена в критическа възраст, на която хормоните й бушуват ".

Макар и от разстояние, коментар на случаващото се направи и самата Корнелия Нинова. В Стара Загора през днешния ден тя взе участие в среща с актива на партията преди директния избор за избор на нов водач на 12 септември.

По мотив декларацията на Валери Жаблянов и Красимир Янков, с която се отхвърлиха от присъединяване във вътрешния избор и приканиха членовете на партията да не гласоподават поради опорочената процедура, Нинова сподели: " Всеки е свободен да избира дали да взе участие в едно съревнование или не, само че не одобрявам обидата към партията ".

" Да призоваваш да не се гласоподава значи да не се съблюдават и конгресните решение, тъй като директният избор е решение на конгреса и е записано в устава, посочи още Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР