От отдел Пътна полиция“ в ГДНП напомнят, че в края

...
От отдел Пътна полиция“ в ГДНП напомнят, че в края
Коментари Харесай

МВР: Служебно прекратяваме регистрацията на МПС, нерегистрирано от новия му собственик

От отдел „ Пътна полиция “ в ГДНП припомнят, че в края на 2017 година влезе в действие наредбата на член 143, алинея 15 от Закона за придвижването по пътищата (ЗДвП) за служебно преустановяване на регистрацията на пътно транспортно средство на притежател, който в двумесечен период от придобиването не извърши задължението си да го записва на свое име, оповестява Министерство на вътрешните работи.
Изпълнението на наредбата изискваше софтуерно време за създаване на изтеглен файлсофтуер за автоматизирано следене на периодите и автоматизирано преустановяване на регистрацията, който към този момент е подготвен и работи. След направено развиване на програмното обезпечаване, от 12.06.2018 година е добавена нова функционалност в АИС „ КАТ Регистрация на ППС и притежателите им “ - служебно преустановяване на регистрацията на транспортно средство, което се прави автоматизирано за контракти, въведени в Регистъра на ПС след 27.12.2017 година Така, в случай че нов притежател не извърши задължението си по закон, транспортното му средство ще бъде дерегистрирано служебно.

Също по този начин от 06.03.2018 година е построена връзка сред осведомителните системи на Министерство на вътрешните работи и Нотариалната камара, с която се обезпечава приемане на информация за контракта за прекачване собствеността на ППС незабавно след неговото подписване. Процедурата е лесна и можете да я видите по какъв начин да я извършите тук.

Важно е да се знае, че ръководството на транспортни средства с прекъсната регистрация е закононарушение по смисъла на член 345, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Напомняме на жителите, че от края на 2017 година е в действие и наредбата на член 145, алинея 2 от ЗДвП, където е планувано, че приобретателят на записано пътно транспортно средство е задължен в период до един месец да записва добитото транспортно средство в службата за регистрация на пътни транспортни средства по непрекъснатия адрес или адрес на регистрация на притежателя.

При несъблюдение на задължението по член 145, алинея 2 от ЗДвП се постанова санкция или имуществена глоба в размер 200 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР