От опозицията предложиха гласуването на мораториум, което ни изненада, но

...
От опозицията предложиха гласуването на мораториум, което ни изненада, но
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Срокът на мораториума върху цената на тока ще е 3 месеца

От опозицията предложиха гласуването на мораториум, което ни изненада, само че с това решение беше отсрочено съвещанието на КЕВР, на което трябваше да бъдат нараснали цените. Единствената неточност беше сбърканата дата, а ние се предоверихме. Още на следващия ден това решение ще бъде преразгледано, датата ще бъде поправена на 16 декември, а срокът на деяние ще е три месеца. Това съобщи в студиото на " Още от деня " Георги Свиленски - ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", във връзка гласувания от депутатите мораториум върху цените на ток, парно и вода.

По думите му България ще бъде четвъртата страна в Европа, която ще наложи таван на цените.

Преди нас това го направиха Испания, Унгария и Румъния. Няма по какъв начин - и Българска социалистическа партия, и другите съдружни сътрудници, а и другите партии през цялата предизборна акция, на срещите ни с българските жители сме споделили, че първата ни задача е да озаптим цените на тока и второто нещо е растеж на приходите. Това вършим - изпълняваме обещанията си, добави той.

Според него това ще даде успокоение на българските жители, че в идващите три месеца цените на електрическата енергия и на вода няма да нараства.

Свиленски обърна внимание, че е образувана краткотрайна комисия, която да прегледа всички благоприятни условия да не се позволява в пъти повишение на цените на енергоносителите.

В период от три месеца Народното събрание и парламентарната комисия по енергетика, след срещи с КЕВР, ще създадат оферти за промени в законодателството, в това число и промени в Закона за енергетиката, в наредбите и правилниците, които контролират тази материя.

Какво още сподели ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР