От октомври камерите регистрират всяка кола, която не е в

...
От октомври камерите регистрират всяка кола, която не е в
Коментари Харесай

Новите суперкамери на Пътна полиция са засекли 258 шофьора без застраховка

От октомври камерите записват всяка кола, която не е в базата данни на Гаранционния фонд

Новите 23 камери на Пътна полиция, които са инсталирани и към този момент работят в патрулките, имат за цел подкрепяне работата главно на Криминална полиция. Тоест, те наблюдават оперативно забавни лица и коли. Допълнителна екстра на системата е разпознаването на регистрационните номера на колите и по тази причина тези камери се употребяват и за откриване на водачи, които ръководят МПС без съществуване на наложителната автомобилна застраховка " Гражданска отговорност ". Това оповестиха особено за ИНСМАРКЕТ от Главна дирекция " Национална полиция ".

В левия низък ъгъл под предния регистрационен номер на всяка от патрулките, оборудвани с такива камери, има радарен датчик, който разчита регистрационните табели на колите.

На екран в купето излиза информация дали колата има застраховка. Ако е по този начин, камерата на покрива на колата прави фотография за документиране на нарушаването. От полицията прецизираха, че действително системата разпознава всяка кола, която не е в базата данни на Гаранционния фонд и по тази причина бива разпозната като МПС без " Гражданска отговорност ".

По отношение на колите, които са благосъстоятелност на юридически лица, да вземем за пример коли на Министерство на вътрешните работи, Национална работа " Сигурност ", мобилни оператори и други огромни институции или компании, от полицията акцентират, че множеството юридически лица подписват една застраховка за всичките си коли, по тази причина камерите посочват, че засеченото МПС няма застраховка. Тези коли подлежат на вторична инспекция, за доказване на настояща застрахователна лавица.

От полицията са безапелационни, че до през днешния ден няма ощетен нито един лидер.

Новите суперкамери работят от 10.10 2018 година, като първоначално са работили в тестова, само че действителна среда. За това време те са съумели да записват 14 775 автомобила, за които е имало данни, че са без самостоятелна " Гражданска отговорност ". За същия интервал са издадени 258 документа за несключена застраховка, показаха от полицията.

Оттам допълват, че във връзка с засичането на коли с превишена скорост средата за тези камери продължава да е тестова.
Още по тематиката 29 Януари 2019 | Правят двойни инспекции за " Гражданска отговорност " поради новите мобилни камери?
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР