От октомври Франция ще изплаща бонуси, за да насърчи хората

...
От октомври Франция ще изплаща бонуси, за да насърчи хората
Коментари Харесай

Франция започва да изплаща бонуси за рециклиране на дрехи и обувки

От октомври Франция ще изплаща бонуси, с цел да насърчи хората да поправят облеклата и обувките си, вместо да ги изхвърлят, заяви държавното управление пред Агенция Франс Прес.

Целта на този ход е да се понижи количеството от 700 000 тона облекла, изхвърляни от французите всяка година, като две трети от тях попадат в депата за боклуци.

" От октомври потребителите ще могат да бъдат подпомагани при поправката на своите облекла и обувки ", съобщи във вторник държавният секретар по въпросите на екологията Беранжер Куяр по време на посещаване в парижките пространства на La Caserne, център за виновна мода.

Тя прикани " всички шивашки работилници и обущари да се причислят към системата ", която ще бъде маркирана от екоорганизацията Refashion.

В рамките на схемата клиентите ще могат да претендират за седем евро (7,7 долара) за корекция на подметка на обувка и 10-25 евро за корекция на облекла от фонд от 154 млн. евро, основан за интервала 2023-2028 година

Във Франция през 2022 година на пазара са били пуснати 3,3 милиарда броя облекла, обувки и спално долни дрехи за семейството, съгласно Refashion, на която държавното управление е упълномощило да поддържа по-устойчива промишленост.

" Целта е да подкрепим тези, които правят поправките ", сподели Куяр, визирайки шивашките работилници, само че също по този начин и тези марки, които оферират услуги за корекция.

Моделирана по образеца на
бонуса за ремонт на домашен уреди, помощта е част от огромна промяна на текстилния бранш - една от най-замърсяващите промишлености на планетата, инициирана от френското държавно управление от края на 2022 година

Нейните цели включват принуждаване на марките да имат по-голяма проследимост и финансова поддръжка за организации, профилирани в повторната приложимост и преработването на облекла. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР