От около месец на ул. Пирин 11 в столичния квартал

...
От около месец на ул. Пирин 11 в столичния квартал
Коментари Харесай

Строеж в кв. Бъкстон тормози с шум съседи

От към месец на ул. Пирин 11 в столичния квартал " Бъкстон " стартира градеж. Сутрин от 7:30 ч по нашата тиха улица стартира придвижване на големи тежки машини, а преди 8 ч всеки ден (вкл. събота и неделя) стартира мощен тътнеж и екот. Шумът не стопира даже сред 14 и 16 ч. Съседи крещят от балконите, нервите са опънати. 

За това сигнализира OFFNews Георги Александров, който живее в региона на градежа. Той е сезирал община Витоша, от администрацията приели жалбата му и - по думите му, му дали обещание отговор след 1 месец.

През който месец този непрекъснат тормоз не стопира, ядосва се Александров.

" В момента, до момента в който пиша актуалното писмо до вас, е 14,15 ч и се реже метал и дърво с тежки машини, големи камиони не стопират да влизат и излизат от обекта, шумът е немислим ", написа читателят ни.

Зам.-кметът Кънчо Кънев изясни пред OFFNews, че наредбата на Столична община за шума не не разрешава работата на градежи сред 14 и 16 часа. Ограничението важи за съседски поправки през седмицата, а за градежите единствено през уикенда, посочи той. 

Началото на строителните работи обаче би трябвало да бъде в 8 часа. 

Ще изпратим инспекция на обекта, увери Кънев. Инспекторите би трябвало да открият има ли нарушавания на наредбата, след което да бъдат подхванати съответните ограничения при нужда. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР