От около 60 млрд. лева, заделени в Брюксел за България

...
От около 60 млрд. лева, заделени в Брюксел за България
Коментари Харесай

Карадайъ: Оставката на главния прокурор е личен избор

" От към 60 милиарда лв., заделени в Брюксел за България в средата на 2023 година нито една стотинка не е отишла по направление. Причината е закъснение на стратегическите документи. Министрите, с изключение на да са специалисти, главно в министерства с вложенията, би трябвало да познават Брюксел по сан, да имат и директна връзка освен с комисари, само че и с по-ниски равнища. И в България имаме много сериозна работа, с цел да можем дейно да използваме този запас ". Това съобщи водачът на Движение за права и свободи по време на срещата с номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел в Народното събрание.
Прочетете още
„ Проблемите на хората могат да бъдат решавани единствено след превъзмогване на политическата рецесия. В 48-ият и в 49-ият парламент ГЕРБ е първа политическа мощ. В този парламент отговорността на ГЕРБ е по-голяма ”, изясни той.

Карадайъ изброи значимите цели - прекъсване на прогресивното обедняване, дейно и целеустремено потребление на целия запас от Европейски Съюз, ефикасна поддръжка за уязвимите групи, налично опазване на здравето, качествено обучение, предвидима среда за развиване на бизнеса. Според Карадайъ е значимо да се реализира единодушие за целите и на тяхна база да се търси излаз от политическата рецесия.

За думите на основния прокурор Иван Гешев, че дейностите на Движение за права и свободи са изменничество и скъсаната му оставка, Карадайъ съобщи: „ Оставката е персонален акт ”. Думите на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за това бяха пред публицисти след срещата на партията си с номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС.

След срещата водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че оставката на основния прокурор Иван Гешев е персонален избор и че упования по тематиката не е имал.

" Когато сме говорили за промени в правосъдната система, когато е имало политически оценки към други самостоятелни органи и управляващи в страната, чието разделяне е обезпечено от Конституцията, нашата позиция постоянно е била кардинална. Не става въпрос за лични оценки ", съобщи Карадайъ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР