От офиса за Володимир Зеленски казаха, че турският президент Реджеп

...
От офиса за Володимир Зеленски казаха, че турският президент Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган унижи Путин. Руският президент е безполезен, а флотът му вече няма да доминира в Черно море

От офиса за Володимир Зеленски споделиха, че турският президент Реджеп Ердоган е унижил съветския си сътрудник Владимир Путин, освобождавайки бойците от „ Азовстал “, които бяха в Турция, съобщи организация УНИАН.

Михайло Подоляк, консултант на Зеленски, съобщи, че освобождението на пленените от Русия командири на „ Азов “ от Истанбул е било оскърбление както за Москва, по този начин и персонално за Путин. Подоляк уточни, че Путин и Ердоган към този момент не са политици от една големина.

„ Ердоган взе под внимание ползите на Турция, а не ползите на умиращата страна, наречена Русия. Турция демонстрира, че тематиката " Русия " не съществува. Тоест тя е отиваща си тематика. Ердоган сподели, че има Турция, която през днешния ден наподобява друго, че има Турция, която претендира за съответни функции, има Турция, която има личен интерес в Черноморския район. Ердоган желае да покаже, че в Черно море Русия няма да господства в морето - нито в този момент, нито в бъдеще “, сподели Подоляк.

„ Китай прави същото. Виждаме (от Пекин) понижаване на степента на изказванията, съвсем безразлично отношение към това, което Руската федерация прави и споделя ", съобщи Подоляк. Според Подоляк от военна позиция през днешния ден Русия не съставлява никаква опасност за никоя страна от НАТО. Ердоган разбра това.

Командирите, възхвалявани като герои в Украйна, ръководеха миналогодишната защита на пристанищния град - най-големият град, който Русия завладя при нашествието си. Някои от тях бяха членове на батальона " Азов ". Турция наруши споразуменията, освобождавайки арестуваните командири на бойците, които в продължение на седмици защитаваха стоманодобивния цех " Азовстал " в украинския град Мариупол, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Войниците бяха освободени при визитата на Зеленски в Турция и се прибраха в родината си дружно се него.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР