От офиса на украинския президент Володимир Зеленски заявиха, че информацията,

...
От офиса на украинския президент Володимир Зеленски заявиха, че информацията,
Коментари Харесай

От кабинета на Зеленски отхврълиха твърденията, че е бил подслушван от САЩ

От офиса на украинския президент Володимир Зеленски обявиха, че информацията, че е бил подслушван от Съединени американски щати, е измислена и зад нея стои Русия, съобщи БНР.

Пентагонът и американското министерство на правораздаването проверяват приключването на разследваща информация, откакто публично притежание станаха военни секрети на Съединени американски щати, свързани с Украйна, Китай и Близкия изток. Според изтеклата информация, Съединени американски щати са шпионирали съдружници, измежду които е и украинският президент.

Междувременно специалисти предизвестиха, че в документите може да има подправени данни, оповестени за Съединени американски щати да бъдат компрометирани през съдружниците.

Това е най-сериозното приключване на поверителна информация от 2013-а, когато източник на разкритията беше Едуард Сноудън от Агенцията за национална сигурност. Изяснява се дали и този път в основата е вътрешен човек или става дума за хакерски дейности.

Един от файловете е карта, за която се твърди, че демонстрира положението на бойните дейности в източния украински град Бахмут, написа в. " Индипендънт ".

Освен това има данни, че противовъздушната система С-300 на Украйна скоро ще изчерпи ракетите си.

Някои от документите носят гриф за възбрана информацията да бъде споделяна с задгранични сътрудници.

" Вашингтон пост " отбелязва впечатляващия обсег на детайлностите, които файловете разкриват за това по какъв начин Съединени американски щати шпионират както врагове, по този начин и другари.

Твърди се, че са прехванати диалози на президента Володимир Зеленски, който в края на февруари предложил да бъдат нанесени удари по съветски военни елементи в Ростовска област с дронове, защото Украйна няма такова далекобойно оръжие. Според организация УНИАН това изяснява американските опасения за изпращане на ракетни комплекси с огромен обхват, макар изказванията на Киев, че няма да ги употребява против съветска територия.

Според съветника на украинския президентски офис Михайло Подоляк обаче документите не са достоверни и не отразяват действителните проекти на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР