От офиса на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър разкриха,

...
От офиса на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър разкриха,
Коментари Харесай

Мълър разкри нови обвинения по руската сага

От офиса на специфичния прокурор на Съединени американски щати Робърт Мълър разкриха, че са повдигнати нови обвинявания по отношение на следствието дали Русия се е намесила на американските избори през 2016 година, оповестяват локални медии.

Алекс ван дер Зваан, юрист в известна адвокатска фирма в Ню Йорк, е упрекнат в лъжесвидетелстване. Той е дал лъжливи показания пред ФБР. На 16 февруари са му били повдигнати обвинявания във федерален съд във Вашингтон. Той е излъгал проверяващите за диалози, които се отнасят до информация, че е оказал помощ за подготвянето на процеса против украинския политик Юлия Тимошенко.

Зваан е обвързван с интернационалната адвокатска адвокатска фирма Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom. Той е разпитан по отношение на работата на компанията през 2012 година от името на украинското министерство на правораздаването. Обвиненият е излъгал проверяващите за последните си контакти с Ричард Гейтс, който е упрекнат дружно с Пол Манафорт за консултантската си работа в Украйна.

Адвокатът също излъгал за диалозите си с някой си, който е именуван от държавното управление " Лице А ". Зваан изтрил и не е дал имейли на специфичния прокурор и на адвокатската фирма.

През септември вестник " Ню Йорк таймс " писа, че правосъдното министерство е поискало информация и документи от адвокатската фирма, които се отнасят до работата на държавното управление на някогашния украински президент Виктор Янукович.

До момента са повдигнати обвинявания по отношение на следствието на Русия против някогашния консултант по национална сигурност на Белия дом Майкъл Флин, Пол Манафорт, някогашен управител на предизборната акция на Тръмп, Ричард Гейтс, работил в щаба на американския водач, Джордж Пападопулос, някогашен консултант на Доналд Тръмп, и против 13 съветски жители и три компании. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР