От офис на НАП Плевен напомнят, на клиентите си, които

...
От офис на НАП Плевен напомнят, на клиентите си, които
Коментари Харесай

Заявихте ли своя ПИК от НАП

От офис на Национална агенция за приходите Плевен припомнят, на клиентите си, които не имат, че могат да получат своя, след подаване на заявление във всеки офис на Национална агенция за приходите. Услугата е безвъзмездна и лишава към 10 минути.

В офис Плевен от началото на годината досега са издадени близо 6 000 ПИК.

Получаването на ПИК става персонално единствено в офис на Национална агенция за приходите, посредством категорично упълномощено лице или от категорично посочено в заявката лице.

Чрез този код клиентите на администрацията могат:

• да вършат информации - да вземем за пример - върху каква сума работодателите, внасят осигурителните им вноски; съществуване на отговорности към данъчно-осигурителната сметка/ обществени институции;

• да подават искане за издаване на документ - да вземем за пример за липса или съществуване на задължения;

• да подават заявления - да вземем за пример - Годишна данъчна декларация за облагане на приходите (по член 50 от ЗДДФЛ) за прилагане на облекчение за деца;

• И доста други.

Притежателите на ПИК могат сами посредством профила си в потребителския интерфейс да трансформират своя e-mail и телефон, както и да се отхвърлят от към този момент декларирани услуги и да трансформират действителен ПИК.

Подробна информация за приемане на ПИК от Национална агенция за приходите, има в уеб страницата на приходната организация, а телефонна консултация по тези въпроси може да се направи с Информационния център на Национална агенция за приходите на телефон: 0700 18 700 и имейл.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР