От общо 1.2 млрд. лв., предвидени по новата програма Конкуретноспособност,

...
От общо 1.2 млрд. лв., предвидени по новата програма Конкуретноспособност,
Коментари Харесай

Фондът на фондовете предоставя 533 млн. лв. за рисково финансиране

От общо 1.2 милиарда лева, планувани по новата стратегия Конкуретноспособност, 533 млн. лева ще са за рисково финансиране.

Това стана ясно на втората среща от поредицата осведомителни събития на Фонда на фондовете, с които той среща заинтригуваните страни с методите за даване на поддръжка и плануваните принадлежности по новата Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП) 2021-2027.

На 16 февруари 2023 година ФнФ подписа съглашение за ръководство на тези средства с Управляващия орган на програмата, който също е в системата на МИР - Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспосбност “ (ГДЕФК).

Значителна част от ресурса ще бъде за поддръжка на предприятия от по-слабо развитите райони на страната, отвън Югозападния регион.

Очаква се в къс период да стартира провеждането на пазарни съвещания под формата на срещи с разнообразни заинтригувани страни. Целта на срещите е приемане на противоположна връзка от пазара за структурата на инструментите, ориентирани към поддръжка на предприятията за резистентен напредък, превъзмогване на пазарни провокации, сполучливо осъществяване на нови бизнес хрумвания, основаване на работни места, поддръжка за софтуерно предприемачество и улеснение достъпа до рисково финансиране.

Подкрепата за предприятията по този финансов инструмент ще доближи над 200 млн. лева. 

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР