От община Стара Загора уточниха последно, че беглецът леопард в

...
От община Стара Загора уточниха последно, че беглецът леопард в
Коментари Харесай

Последно: леопардът беглец в Стара Загора бил един, казва се Данте

От община Стара Загора прецизираха последно, че беглецът леопард в локалния зоопарк е бил единствено един. Той бе замаян и върнат в клетката си за по-малко от три часа след сигнала за произшествието.

Преди това се появи информацията, че бегълците били двама, само че след това тя бе опровергана.

Старозагорският зоопарк има три от този тип огромни котки – цветен леопард и две черни пантери, вид леопард – беглецът е една от тях.

Всичко стартира през днешния ден към 10,30 часа, когато гости подали сигнал, че животното е напуснало клетката си. По-късно стана ясно, че това е станало допустимо, защото гледачът, който се грижи за трите леопарда в Стара Загора, е не запомнил да затвори вратата, до момента в който ги хранел. За тази си немарливост служителят и всички виновни ще бъде осъдени съгласно Кодекса на труда и Закона за административните нарушавания, увериха от общината.

Веднага след сигнала посетителите, измежду които е имало и дребни деца в неделния ден, са били евакуирани без проблеми. Общински чиновници и служители на реда незабавно са почнали да търсят животното, което, става известно, че напълно не е желало да бяга на независимост, а по-скоро се навъртало покрай клетката за да се върне при храната си. То не е напускало територията на зоопарка. Твърденията, че леопардът се бил скрил в близкия парк Аязмото, се оказаха прекомерно пресилени съгласно правилото, че на страха очите са огромни.

След като бил локализиран, леопардът бил замаян и спретнат в клетката. По време на акцията животното не е потърпевшо, то е на възраст малко над една година. Не са потърпевши нито гости, нито личен състав на зоопарка.

От общината се извиниха на посетителите за случая. Въпреки щастливия край, зоопаркът през днешния ден ще остане затворен, а на следващия ден ще работи с нормалното си работно време, споделиха още от общината.

Двете черни пантери и леопардът са измежду най-новите жители на старозагорската зоологическа градина, чийто огромен ремонт приключи тъкмо преди една година. Те дойдоха от Словакия при започване на октомври, когато бяха на възраст от 5 месеца. Черните пантери са мъжка и женска и към този момент се приспособиха към новия си дом.

Трите животни си имат и имена. Те бяха избрани с конкурс измежду децата на Стара Загора, включиха се 81 деца. Победителят Пламен Димов им стана кръстник, той предложи леопардът да се споделя Леа, а двете черни пантери – Лили и Данте, днешният дезертьор. Специална табела, на която е изписано и името на кръстника, демонстрира на посетителите по какъв начин се споделят огромните котки.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР