От община Дупница, където е издаден смъртния акт на Ангел

...
От община Дупница, където е издаден смъртния акт на Ангел
Коментари Харесай

Починал ли е Ангел Христов в частната болница в Дупница и кой му е издал смъртния акт?

От община Дупница, където е публикуван смъртния акт на Ангел Христов са издали документът на база на двата прилежащи докумена, а точно: документ за настъпила гибел и персонална карта на лицето. Защо е бил публикуван в община Дупница, а не в кметството в Ресилово, където в началото се твърдеше, ще е умрял Ангел Христов, кметът на града не даде безапелационен отговор. Според думите му смъртният акт се издава по местоживеене. Кметът на Дупница добави още, че не е виждал смъртния акт на Ангел Христов.

Старши експертът към гробищния парк в Дупница, което е издало смъртния акт на Ангел Христов изясни за Българска национална телевизия, че документът за гибелта е публикуван от МБАЛ " Св. Иван Рилски " 2003 в Дупница. При даване на документите, тя е издала смъртен акт. При сравняване на данните от персоналната карта и смъртния акт разкрила противоречие.

А точно, че по персонална карта умрелият се споделя Ангел Христов Христов, а в смъртния акт е посочено името Ангел Христов Ангелов. При установеното противоречие дамата върнала документите за корекция в болничното заведение " Св. Иван Рилски " 2003 в града, откъдето е и публикуван документът за гибелта.

От заведението поправили грешката си, удостоверявайки това с автограф и щемпел. По нейни думи персоналната карта на лицето е била изтекла през 2018 година

А смъртният акт съгласно специалистът, който го е съставил се издава от общината, където е настъпила гибелта.
Съобщението за гибелта е било подписано от МБАЛ " Св. Иван Рилски " 2003 в град Дупница, позната като частната болница в града.

Лицето, издало акта на практика не е имало от къде да разбере, че лицето е Ангел Христов и е търсено с алена заповед от Интерпол. В документа е посочено, че гибелта е настъпила разследване сърдечна непълнота и солиден инфаркт на миокарда.

Жената издала смъртния акт е разпитана от полицията в града. Иззети са самият смъртен акт, както и документът за настъпилата гибел, по този начин и персоналната карта на Ангел Христов.

Националната база данни разполага с целия статус на едно лице, в това число и правна информация, само че не и с данни дали е търсено от Интерпол и в закона не е посочено, че би трябвало да се подава сигнал в случай че се откри,че лицето се търси от Интерпол.

Потърсихме и шефа на болничното заведение в града, в която се твърди, че е умрял Ангел Христов, само че не го открихме за коментар. Служител на болничното заведение съобщи пред Българска национална телевизия, че шефът на здравното заведение е бил безапелационен, че Ангел Христов не е умрял в болничното заведение и неговата гибел не е открита в заведението.

Текст: Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР