От област Разград са подадени общо 25 проектни предложения за

...
От област Разград са подадени общо 25 проектни предложения за
Коментари Харесай

Министър Пулев: 25 проекта за общо над 14 млн. лв. са подадени от област Разград по Плана за възстановяване

От област Разград са подадени общо 25 планови оферти за осъществяване на вложения по първата процедура за „ Технологична рационализация “ от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) на обща стойност 14 445 263,65 лева По данни предоставени от Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ (ГДЕФК) програмата завърши с подадени над 2500 планови оферти от цялата страна за съвсем 1 милиарда лева Това заяви министърът на нововъведенията и растежа по отношение на интензивността на бизнеса от област Разград по ПВУ.

„ До края на годината Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) ще разгласи описите на всички компании, които ще получат финансиране по първата отворена процедура от ПВУ “, сподели министърът. Той добави, че в края на предходната седмица е приключила първата фаза на оценката на всички подадени планови оферти и към финалната фаза не престават над 2000 от тях.

В област Разград общият брой на подписани контракти по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК) за интервала 2014-2020 година е 38 за над 11.2 млн. лева, като 30 от тях са завършили. Основните подкрепени браншове са „ Информационни технологии “, „ Издателска активност “, „ Производство на машини и съоръжение, с общо и особено предопределение “, „ Производство на железни произведения, без машини и съоръжение “, „ Производство на произведения от каучук и пластмаси “ и „ Производство на облекло “.

По процедурата за „ Енергийна успеваемост “ в помощ на дребните и междинни предприятия, министър Пулев подсети, че са подписани 7 контракти за над 600 хиляди лева с компании от региона, както и 255 контракти за превъзмогване на следствията от COVID-19 на обща стойност над 5,8 млн. лева

По линия на Българската банка за развиване (ББР) броят на подкрепените предприятия в региона е 35 за над 4,6 млн. лева

До края на годината МИР работи по четири процедури по ПВУ, като двете са към този момент отворени. Първата – „ Технологична рационализация “ –  към този момент е затворена за кандидатстване. Втората – за „ ИКТ решения и киберсигурност “ – е на стойност 30,6 млн. лева и по нея се кандидатства и в  момента, като подадените планове към този момент са над 3 000. До дни ще бъде оповестена за публично разискване и третата процедура от ПВУ – за „ ВЕИ и акумулатори за локално предпазване на сила “ – с бюджет от 200 млн. лева. Четвъртата ще бъде за развойни действия и интелектуална благосъстоятелност за 120 млн. лева По линия на МИР до края на годината към дребните и междинни предприятия ще тръгнат 600 млн. лева единствено по линия на ПВУ.

Министърът ще посети Търговище с мобилната си приемна в петък, 18 ноември, а в Разград и Шумен ще бъде на идващ стадий.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР