От обхвата на разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична

...
От обхвата на разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична
Коментари Харесай

Хазната очаква 871,1 млн. лв. до средата на май от печалбата на държавните предприятия

От обсега на разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична помощ, както и центровете за психологично здраве
Министерският съвет одобри Разпореждане за определяне и внасяне в интерес на страната на отчисления от облагата за финансовата 2022 година от държавните предприятия и комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала. Отчисленията са в размер на 50%, в сходство с дивидентната политика на страната. Очаква се да постъпят 871,1 млн. лева, като срокът за внасяне е 15 май 2023 година

От обсега на Разпореждането са изключени лечебните заведения за болнична помощ, като се регистрира тяхната специфичност и изключителната им взаимозависимост от стеснен брой източници на финансиране, както и центровете за психологично здраве, сдруженията от бранш „ Водоснабдяване и канализация “ по отношение на осъществяване на предварителни условия във водния бранш за асимилиране на средствата от европейските фондове за програмния интервал 2014-2020 година и държавните предприятия по член 62, алинея 3 от Търговския закон, представляващи бюджетни организации по смисъла на Закона за обществените финанси.

Запазва се опцията за обществените сдружения да разпределят и промеждутъчен 6-месечен дял, при съблюдаване на условията на член 115в от Закона за общественото предложение на скъпи бумаги.

Разпореждането е в сходство с член 14, т. 3 от Закона за обществените предприятия и с него се обезпечават условия за осъществяване на приходната част на държавния бюджет в частта на неданъчните доходи от дял.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР