От обединението заявиха в Лице в лице по БТВ, че

...
От обединението заявиха в Лице в лице по БТВ, че
Коментари Харесай

Наблюдателите Н. Тулечки и М. Русинов разкриха основните шашми на изборите

От обединяването обявиха в " Лице в лице " по БТВ, че връщането на хартиената бюлетина носи риск за честнотостта на вота.

Явленията, за които самостоятелните от партии наблюдаващи ще наблюдават са гласоподаване с непознати персонални карти, придружители на хора, които нямат потребност от тях, или член на СИК да пусне гласа вместо гласоподавателя.

 

Обединението за почтени избори ще следи и броенето на бюлетините. Целта е да не се допусне така наречен “дописване ”, когато се прибавят персонални данни на хора, които не са дали своят вот действително.

 

Наблюдателите обясниха, че постоянно нарушаванията в изборите се вършат от хора в комисиите, които единствено официално са представители на избрани политически сили. Партиите нямат потенциал да обезпечат хора във всички 12 000 секции в страната. Те употребяват чиновници на общинската администрация, която пък зависи от избрана политическа мощ. Така в комисиите се вършат нарушавания, само че никой не алармира за това, обясниха Обединението за почтени избори.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР