От обединението припомнят, че винаги са твърдели, че неизпълнението от

...
От обединението припомнят, че винаги са твърдели, че неизпълнението от
Коментари Харесай

„Демократична България“ настоява за оставката на енергийния министър

От обединяването напомнят, че постоянно са твърдели, че неизпълнението от страна на „ Газпром “ на контракта за доставка на газ за България е политически стимулирано и че „ Газпром “ е геополитическо оръжие на Путин, с което се пробва да шантажира Европа поради позицията й за войната в Украйна.

 

„ Поведението на служебното държавно управление и в частност на енергийния министър е оскърбление за България. То опонира на националния интерес и още един път демонстрира зависимостите на служебния кабинет от Русия. Резултата от опитите да бъде върнат „ Газпром “ в листата с снабдители на газ ще върне България в орбитата на Путин и неговата зона на въздействие в миг, в който страната ни би трябвало да бъде още по-силен и безапелационен бранител на евроатлантическите полезности “, написа в известието.

 

От Демократична България упорстват държавното управление незабавно да създаде проект за компенсиране на семействата и бизнеса и да се основат ясни тласъци за прекосяване към различен тип гориво, там където е допустимо.

 

Обединението приканва служебното държавно управление да се концентрира върху незабавно довеждане докрай на газовата връзка с Гърция и да предприеме дейности по действителна диверсификация на газовите доставки и подсигуряване на наближаващия отоплителен сезон.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР