От няколко седмици ПГ на ГЕРБ-СДС се опитва да вкара

...
От няколко седмици ПГ на ГЕРБ-СДС се опитва да вкара
Коментари Харесай

Мнозинството в НС отново не подкрепи създаването на временна комисия за спорния меморандум с Gemcorp

От няколко седмици ПГ на ГЕРБ-СДС се пробва да вкара за разискване в пленарна зала своето предложение за основаване на краткотрайна комисия за разглеждане на всички обстоятелства и условия към подписания от държавното управление меморандум с офшорката Gemcorp и IP3.

Според водача на партията Бойко Борисов държавното управление се е задължило да разисква всеки план в българската енергетика с офшорката. Меморандумът касае вложения в енергетиката ни за 1 милиарда евро, само че има подозрения, че Gemcorp работи с пари на олигарси на Кремъл.

Миналата сряда депутатите одобриха да включат в дневния си ред точката, само че по този начин и не стигнаха до нея.

Днес, при започване на пленарната седмица, народните представители от ГЕРБ-СДС направиха следващ опит плана им на решение за основаване на краткотрайна комисия да влезе в седмичната стратегия на Народното събрание, само че болшинството в Народното събрание отхвърли предлагането им.

Преди две седмици без диспути ръководещото болшинство отхвърли настояването за сходна краткотрайна комисия.

Днес беше отхвърлено и предлагането на Движение за права и свободи за включване в седмичната стратегия на законопроект за изменение и допълнение в закона за енергетиката, обвързван със основаване на механизъм за подкрепяне на бизнеса в изискванията на увеличаваща се инфлация.

Поради тази причина отхвърли водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изиска да отпадне точката с окончателните промени в Закона за възобновимите енергийни източници, като назова " лобистки " законопроекта на ръководещите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР