От няколко месеца се работи по създаването на законопроект, с

...
От няколко месеца се работи по създаването на законопроект, с
Коментари Харесай

Каракачанов: Въвеждането на доброволната военна служба трябва да бъде прието след широк обществен дебат

От няколко месеца се работи по основаването на законопроект, с който да се вкара доброволната военна работа и аз считам, че той би трябвало да бъде разискван в професионалните среди, в редовете на армията, измежду хората като вас, които имат вярно схващане за потребностите на защитата, както и в цялото общество. С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна към участниците в конференцията на тематика „ Ролята на доброволната работа в армията и службата в запаса и запаса за подсилване защитата и сигурността на страната “, която се организира в Казанлък.

Форумът е организиран от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Военна академия „ Г. С. Раковски “ и Централното военно окръжие.

Министър Каракачанов посочи, че въвежднето на доброволната военна служба трябва да бъде съпътствано от определен набор от стимули, един от които може да бъде ползване на предимство при постъпване на работа в държавната администрация и особено в структурите за сигурност. Той изтъкна и необходимостта от повишаване на знанията на младите хора за функциите и задачите на армията. „ Ако искаме да мотивираме младото поколение да служи в армията, ние трябва да ги запознаем с нейната историческа заслуга за съществуването на българската държава “, категоричен беше министър Каракачанов. „ За тази цел трябва да бъдат въведени повече часове за военно обучение в училищата “, посочи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР