„От няколко месеца се правят волни съчинения по отношение на

...
„От няколко месеца се правят волни съчинения по отношение на
Коментари Харесай

Уволненият шеф на Пирогов: Твърдението за дългове от 66 млн. лв. е абсолютно невярно

„ От няколко месеца се вършат волни съчинения във връзка с задълженията и просрочията на „ Пирогов “. Твърдението, че болничното заведение има 66 млн. лева задължения е безусловно погрешно “, сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ проф. доктор Иван Поромански, който през вчерашния ден беше уволнен от поста шеф на „ Пирогов “.

Мотивите за това решение са, че с приоритет е плащал по подписани от него контракти за снабдители, старите от предходното управление е пренебрегвал, а по тях текат лихви и неустойки. Поромански отхвърли това да е правилно.

„ Спрял съм задължения, които са от остарялото управление във връзка с строителство, тъй като не е свършена работата “, сподели някогашният началник на " Пирогов ".

Той изясни, че на 31 юли 2021 година към кредитни институции задълженията са 26 330 000 лева, а към 1 юни 2022 година са 24 727 000 лева Задълженията към доставчиците са 20 229 000 лева, а към 31 юли 2022 година са 22 564 000 лева

„ Като създадем простата сметка, излиза, че за 10 месеца болничното заведение е задлъжняла с още 2 милиона лв. “, разясни Поромански.

Той сподели и документ с заемите на „ Пирогов “ от 2018 година насам и те са общо за 28 316 000 лева

„ Ежемесечното погасяване на тези заеми е 340 000 лева без значение дали има ковид или дали болничното заведение има усложнения, тъй като незабавно ще запорират сметките. За 10 месеца сме платили 3 400 000 лева “, изясни още някогашният началник на „ Пирогов “.

Иван Поромански сподели и разноските за ток, които болничното заведение е надплатила, а точно 940 000 лева

„ Това е още един милион и по този начин става 4 400 000 лева И тук аз не въвеждам инфлацията, не броя COVID-19, когато разноските на болничното заведение са се нараснали съвсем двойно “, изясни още Поромански.

Следващата таблица, която той сподели, е за приходите на здравното заведение.

По думите му за 2022 година лимитът е бил понижен макар инфлацията. Намаленият предел значи, че в случай че се проработи над него, никой няма да го заплати.

„ Такъв пестник забиха на „ Пирогов “ и огромните лечебни заведения, които поеха COVID-19, че просто не мога да схвана за какво. Най-много кревати – 280, имаше в „ Пирогов “, от които 80 заболели бяха интубирани. Реално не са ни дали нищо в допълнение. Ето ви още 6 милиона лв.. С две думи 10 милиона лв. по-малко, дадени от страната спрямо предходната година, а ние сме съумели да се оправим като сме нараснали задълженията единствено с 2 милиона лв.. Това е неприятното ръководство “, сподели още Поромански.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР