От няколко години има проект за преобразуването на кръстовището на

...
От няколко години има проект за преобразуването на кръстовището на
Коментари Харесай

Проект за кръгово движение, където убиха 16-годишния Костадин, отлежава няколко години

От няколко години има план за преобразуването на кръстовището на военната база Атия, на пътя Бургас – Созопол, в кръгово кръстовище.

Това разясни кметът на с. Атия Ренета Стоева. Участъкът е рисков, тъй като всекидневно там пресичат десетки възпитаници, а и възрастни, с цел да стигнат до автобусната спирка.

Проектът се бави, тъй като под пътя минавали подземни връзки за военноморската база. Към момента бил на стадий изследване. Стоева споделя, че неведнъж са писали писма до регионалната администрация, тъй като пътят е общински. Участъкът е осветлен още от 2007 година, разясни тя.

Шофьорът, който сгази тази заран 16 – годишния Костадин Джардов, давал комплицирани пояснения, тъй като бил в потрес от случая, разясниха от полицията. Казал, че бил омаян от автомобил от насрещното придвижване и не е видял пресичащото момче. 59 – годишният мъж е отивал на работа, пътувайки от Черноморец. Не е имало спирачен път, което значи, че той безусловно е помел момчето. Мъжът е арестуван за 24 часа, към момента не са му повдигнати обвинявания.

Костадин е бил възпитаник в бургаската гимназия по туризъм. Той бе един от спечелилите в кулинарния конкурс по плана „ Домино “ (дуално обучение по швейцарски модел) и след няколко месеца му предстоеше да пътува в Швейцария. Мечтата му, която ще остане неосъществена, бе да има собствен ресторант, в който всичко да е от шоколад.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР